Voorzie alle comfort

Richt je terras of tuinkamer in net zoals je binnen zou doen. Combineer een zitbank met verschillende bijzettafels, fauteuils, sierkussens, een vloerkleed tot zelfs sfeerverlichting toe. Tuinmeubels en -accessoires zijn vandaag van zo’n goede kwaliteit dat je haast het verschil niet meer ziet met meubels voor binnen. Op de foto meubels van de outdoorcollectie Mesh van Kettal (o.a. via Hora Barneveld).

Garden shed de luxe

Een beschut terras is de ideale manier om maximaal van je tuin te genieten. Een luifel houdt de warmte van je terrasverwarmer bij en houdt je droog wanneer het regent. Tijdens hete zomerdagen beschermt het je tegen felle zon. Zo kun je haast het hele jaar door van je terras genieten. Nog een stap verder is een tweede woonkamer in je tuin bouwen en daar hoeft heus geen zwembad bij. Alsof je op vakantie bent in je eigen tuin … Hier zie je een realisatie van Feelathome.

Architecturale eenheid

Huis en tuin/terras ontwerp je best als een geheel. Laat zichtlijnen doorlopen en materialen en kleuren terugkomen binnen én buiten. Zo vormt alles een sterk geheel en verloopt de overgang naar buiten haast ongemerkt. Een voorbeeld? Een zelfde vloer voor binnen als buiten: zowel je terras als je interieur zal groter lijken. Hier zie je een realisatie van Jan de Boer Tuinhuizen.

Meer tips om buiten een woonkamergevoel te creëren en binnen meer buitengevoel lees je in editie april-mei van Stijlvol Wonen.

Tekst Anneleen Peeters  | Beelden KettalFeelathomeJan de Boer Tuinhuizen