1. Symmetrie werkt altijd

Schoonheid en symmetrie zijn met elkaar verbonden. Een symmetrische indeling wordt al eeuwenlang toegepast en geeft een interieur iets chic, statig en … tijdloos.

2. Investeer in een klassieker

Kies voor een mooi meubel dat al zijn strepen verdiend heeft en vandaag nog altijd actueel is. Zo’n stuk behoudt zijn waarde en je zult er ook jaren later nog plezier van hebben. Hier zie je het daybed Barcelona ontworpen in 1930 door Ludwig Mies van der Rohe, uitgegeven bij Knoll International.

3. Kies een sober kleurenpalet

Rustige kleuren word je minder snel beu. Er bestaan een heleboel mooie schakeringen wit, zwart en grijs. Accenten in kleur maken het geheel levendig.

4. Ga voor uitgepuurde vormen

De nieuwe eenvoud vermijdt overbodige details die afleiden. Hoe soberder, hoe beter. Zeker bij  nieuwe ingrepen in een woning houd je het best strak en discreet. Plinten en deurlijsten? Zonder oogt je interieur een veel rustiger.

5. Something old, something new

Wat maakt dat een interieur de tijd overstijgt? Wanneer je oud met nieuw kunt combineren tot een actueel geheel. Deze zolderkamer in een oude boerderij is daar een mooi voorbeeld van. Het contrast tussen de oude balken, het houten laddertje en het moderne bad maken er een tijdloos geheel van.

Tekst Anneleen Peeters | Beelden: 1. Project Nuance, Fotografie Denise Keus 2. Project BB Interior, Fotografie Denise Keus 3. Project Sober & Sjiek, fotografie Denise Keus 4. Project Grego Design, fotografie Denise Keus 5. Fotografie Anneke Gambon