Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

6x opbergen in de keuken

1. Kijk een klimaatkast

De wijnklimaatkast is in opmars in de betere leefkeuken. Steeds vaker krijgt deze een plek verwerkt in het keukeneiland. Door deze kast op de kopse kant van het eiland te plaatsen heb je er plots een blikvanger bij. Bovendien is de wijnklimaatkast naar de eettafel gericht, precies waar hij nodig is. Praktisch én mooi dus.

2. Luchtig keukeneiland

Een nis in een gesloten kastenwand geeft diepte en lucht aan de keukenopstelling. Het is origineel om dit principe toe te passen op het keukeneiland. Deze keuken was enorm met een bijhorend lang eiland. Dankzij de nis over de hele lengte van het eiland, oogt het geheel toch niet te massief en te zwaar. Bovendien is het een goede plek om enkele mooie schalen en hebbedingen uit te stallen.

3. Het nut van de kastenwand

Een maatwerk kastenwand, het is de manier om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Ga voor plafondhoog (veel opbergruimte), greeploos (rustiger geheel), een zwevende plint (elegant). Bovendien kun je er inbouwtoestellen plaatsen op een ergonomische hoogte.

4. Altijd bij de hand

Sommigen hebben een voorkeur voor een strakke en rustig ogende keuken. Alles zit dan netjes opgeborgen in gesloten kasten en lades. Andere houden er dan weer van om sommige items binnen handbereik te hebben. Denk aan kruiden of olijfolie, benodigdheden die je regelmatig en snel nodig hebt tijdens het koken. Hier zie je een speelse en moderne variant op het kruidenrek van vroeger. Je hebt een goed overzicht en door de asymmetrische opstelling vormt het rek een levendig accent.

5. Bovenkasten als accent

Door bovenkasten kan een keuken er soms wat log uitzien. Niet in dit geval. De reden? De kasten zijn minder diep dan de onderkasten. Zulke ondiepe kasten zijn prima voor servies of glaswerk. Door de fronten af te werken met een laag geborsteld messing krijg je bovendien een aparte uitstraling.

6. Lang leve de lade

Met lades haal je het maximum uit je opbergruimte. Je hebt meteen een overzicht en kunt altijd aan alles wat helemaal achteraan ligt. Werk met binnenlades, zo behoud je fronten met een rustige look. Opgelet. Lades zijn wel wat duurder dan gewone kasten …

Bron: Stijlvol Wonen oktober/november 2018 |  Beeldgebruik 1. en 2. Project van Carpentier Keukens & Wonen – Fotografie Marjon Hoogervorst, 3. Project Klomp Keukens en Interieurbouw – Fotograaf Anneke Gambon, 4. Project Tieman Keukens – Fotografie Tessa Francesca, 5. Project TK Interieurs – Fotografie Tessa Francesca, 6. Project ça-Va! Interieur | Tekst Anneleen Peeters