Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

7 tips van partyplanners

1. Creatief met tafelnummer

Anisa Spiessens van To Remember: “Ga eens niet voor de traditionele tafelnummers (tafel 1, tafel 2, …) maar ga voor iets originelers. Wat is typisch aan jullie, aan de locatie of de streek waarin jullie wonen? En gebruik dit als tafelnummer!”

2. Digitale extra’s

Anisa Spiessens van To Remember: “Stuur je uitnodiging digitaal met een leuke animatie en muziekje erbij. Dat schept meteen sfeer. Ook altijd leuk als aanvulling op je papieren uitnodiging: een persoonlijke website waar de gasten meer informatie en details kunnen vinden, maar waar ze meteen ook hun aanwezigheid kunnen bevestigen.”

3. Doe-het-zelf is fun

Tim Van Peteghem van Meet Marcel: “Verras je gasten. Bestel geen vat met tap, maar laat gepersonaliseerde flesjes van Vedet maken en zet ze in tinnen teilen klaar zodat gasten ze zelf kunnen nemen. Mensen vinden selfservice vaak erg leuk. Het geeft een dynamische sfeer, het is goedkoper dan iemand inhuren en je staat niet de hele tijd zelf drank in te schenken. Cocktails maken bijvoorbeeld vraagt veel werk, meng vooraf enkele smaken en presenteer in een grote kan en laat je gasten zichzelf bedienen.”

4. Feest zoals je bent

Tim Van Peteghem van Meet Marcel: “Een feest moet een verlengde zijn van wie jullie als gastheer en gastvrouw zijn. Jullie karakter moet erin doorgeschemeren. Zijn jullie foodies? Laat dat in het thema tot uiting komen. Je moet niet anders doen om anders te doen. Je kunt zelfs letterlijk een stukje van je interieur buiten zetten. Creeëer iets wat je eigen stijl weerspiegelt.”

5. Slecht-weer-survival-kit

Cilia de Cock van Cichi: “Je moet altijd rekening houden met het slechtweerscenario. Niet alleen met regen, maar ook met wind. Een tent in combinatie met veel wind en je gasten hebben het koud. Denk dus goed na hoe je je gasten zult warm houden. Voorzie heaters en/of voldoende plaids. Een tip is om op tijd heaters te reserveren zodat je ze last minute nog kunt annuleren als het niet nodig is. Ikea heeft goedkope fleece plaids, zet een mand vol dekentjes voor je gasten klaar.”

6. Start goed

Cilia de Cock van Cichi: “Een goede ontvangst is belangrijk. Voorzie verschillende hoekjes om te gaan zitten zodat de eerste gasten zich niet verloren voelen in de nog lege tuin.”

7. Vurig feest

Cilia de Cock van Cichi:  “Ik houd van vuur. Een vuurkorf zorgt voor instant sfeer. Iedereen vindt marsallows roosteren leuk, maar je kunt ook voorgebakken broodjes boven het vuur laten garen op een stokje. Dat werkt beter dan een stuk deeg op een stok.”

In editie april-mei van Stijlvol Wonen staat een uitgebreide checklist voor je tuinfeest.  Deze en andere partyplanners geven nog een heleboel extra tips.

Tekst Anneleen Peeters | Beeld Frankie and Fish voor To Remember,  Meet Marcel en Sam Eye Am Photography voor Cichi