Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Drie poolhouses, drie stijlen, drie functies

Pastaborden, kopje en onderzetbord Jade van Jars (Mamuli). Lage krukjes naturel Maroc, glas Maroc S en L en zilveren kan India van House Doctor (Mamuli).

Op de sofa van links naar rechts. Gerecycleerd denim kussen ‘Ocean Green’ en linnen kussen Pink Salt (By Mölle). Kussen met franjes van Decopur (Mamuli). Kussen met franjes van Decopur en kussen met print van Leligne (Mamuli). Linnen kussen Nutmeg Solid (By Mölle). Groot kussen van Decopur (Mamuli). Sofa (Tribù).

Bankje Maroc met wit touw (Mamuli). Linnen plaid Jade Green (By Mölle). Ketting van Swilders (Mamuli).

Outdoormeubels van Paola Lenti (’t Huis van Oordeghem). Oranje vaas (Dekocandle). Illustratie in hout van WhatWeDo Copenhagen (Espoo). Keramiek van Sandra Lintermans. Linnen (Society Limonta). Slippers van Havaianas.

Outdoormeubels uit de collectie Afra van Paola Lenti (’t Huis van Oordeghem). Sandalen privé-bezit van de styliste. Boek The Journey (Espoo). Tapijt Giardino van Paola Lenti (’t Huis van Oordeghem).

Bertoia Diamond Chairs van Knoll en bijzettafels Strap van Paola Lenti (’t Huis van Oordeghem). Sandalen privé bezit van de styliste. Kom en glazen van Hay (Espoo). Linnen (Society Limonta).

Op de achtergrond twee fluwelen poefs (Luxus Interieur). Grote zitzak (Luxus Interieur). Pot Brink (D&M Depot). Leren plateau (Serax).


Linnen plaid Jade Green (By Mölle). Mintkleurige slakom van Pascale Naessens (Serax). Textiel pot Stitch (D&M Depot). Wijnglas (Serax). Mondgeblazen glas (transparent) (Dekocandle). Kurken voetjes (medium en large) en borden (medium en large) uit de collectie Sharing (Serax). Barkrukken.

Sofa Montauk. Pot Brink met plantje (D&M Depot). Kussens in oranje en aquatinten (Luxus Interieur). Opgevouwen kasjmier plaid op de salontafel. Mondgeblazen glas (transparent en oranje) (Dekocandle). Zwarte vaas (Scapa Home). Oranje vaas (Dean Flowers). Witte magazinehouder (Rudi Rabitti). Oranje mok van Jansen + Co (Serax).

Luxueuze lounge in pure architectuur

Het poolhouse is opgevat als tweede woonkamer in de tuin. De grote hoeksofa met royaal veel kussens nodigt uit tot heerlijk relaxen in de schaduw. Schuif de deuren open en er ontstaat een verkoelend overdekt terras of een schuiloord tijdens een zomerse regenbui.

Zwemmen met zicht op groen

In België is een binnenzwembad geen overbodige luxe, maar je moet er de plaats voor hebben en het is duurder dan een buitenzwembad. Dit poolhouse herbergt een strak vormgegeven zwembad in een minimalistisch interieur. Daarnaast is er nog plaats voor een lounge. Het houten, zwevende dressoir, het tapijt en de roze fauteuils van Paola Lenti zorgen voor een huiselijk gevoel.

Clubhuis in Zuiderse Long-Island-sfeer

In dit bijgebouw hangt een prettige clubhuissfeer. De bar en knusse sofa’s maken er een uitnodigend geheel van. Het is de ideale plek om ongedwongen gasten te ontvangen, bij te praten en een cocktail te serveren. Na het aperitief schuift iedereen aan voor een diner met zicht op het zwembad.

Bron: Stijlvol Wonen juli/augustus 2016 | Productie & styling: Sarah Van Hove, Stefanie De Neve en Jole Lemmens