Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Fries woongeluk

Ouderlijk huis

In zijn ouderlijk huis trekken, dat was al langer het plan van Geert-Jelle en Cindy nadat hij het veehandelsbedrijf van zijn vader had overgenomen. “Mijn schoonouders wilden ook graag verhuizen, want het huis werd veel te groot”, vertelt Cindy. “Maar ze waren zo verknocht aan deze plek.” Daarom ontwierp Cindy een nieuw huis voor het echtpaar, naast hun oude woning. En dat was meteen een schot in de roos.

Gedateerd

Er moest wel wat aan de woning uit de jaren tachtig gebeuren alvorens Cindy en haar gezin er in konden wonen. Het huis was prima onderhouden maar ook gedateerd: schoonmetselwerkmuren, bruinoranje tegelvloeren, donkere houten kozijnen. “En een balkenplafond. Dat is leuk in een oud huis, maar hier zaten van die geperste platen tussen.”

Eigen ontwerp

Cindy en Geert-Jelle zagen dit project meteen zitten. “Ik geef als styliste kleur-, kleding- en make-up advies én ik run een interieurontwerpbureau. Geert-Jelle die ook makelaar is, helpt mij regelmatig bij het ontwerpen en indelen.” Het stel zat vol ideeën die ze voor deze klus op een rijtje zette. Degene die echt mooi én haalbaar waren, pasten ze toe: een gietvloer, openslaande zwartstalen deuren en strak gestukte muren.

Helemaal ons

Als het om interieurs gaat is Cindy kritisch. Ze is er dagelijks als professional mee bezig en dan nu zo’n klus voor haar eigen gezin. Is ze tevreden met het resultaat? Cindy: “Honderd procent! Binnen is het echt onze stijl. Fris, licht, met een mix van Nederlands en Scandinavisch design. Geen overdaad aan accessoires, dat leidt alleen maar af.”

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2016 | Fotografie Denise Keus | Tekst Wilma Tjalsma