Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hoeve met strakke uitbouw

soort huis: hoeve
soort bouw: bestaande bouw
trefwoorden: kleur, modern

Materialen herhalen

Het gezin realiseerde de verbouwing in samenwerking met architect Philip Mortelmans uit Antwerpen. Ze woonden al jaren in hun lage woning in hoevestijl. Die zag er verzorgd en charmant uit, met wit gekaleide muren. Maar ze wilden meer leefruimte creëren en besloten hun woning uit te breiden. Het moest niet per se landelijk zijn, het mocht wel degelijk een eigentijdse uitbreiding zijn. En dat werd het. De woning werd achteraan aan beide zijden voorzien van een extra kamer. Links een eetkamer en rechts een salon. Door de grote raampartijen valt het licht ruimschoots naar binnen en lijkt het wel alsof je deel uitmaakt van de tuin. Die werd ook volledig opnieuw aangelegd. De blikvanger is het zwembad en het poolhouse, dat in dezelfde steen werd opgetrokken als de uitbouw. Door de materialen te herhalen ontstaat er een harmonie.

Warm en doorleefd

Voor de aankleding van het interieur deden de eigenaars een beroep op het team van The Home Project uit Wijnegem. Barbara Hansenne: “Ik vind de verbouwing erg geslaagd. Maar ik ben niet van mening dat bij een moderne architectuur de aankleding ook modern en strak moet zijn, want dan oogt het al snel te koel.” Daarom ging Barbara op zoek naar mooie materialen en stoffen. “Ik zocht het contrast op tussen oud en nieuw en we speelden ook met kleurcontrasten.”

Accentkleuren geven pit

Barbara introduceerde in elke kamer één of meer accentkleuren om de ruimte wat pit te geven. “Dat is een beetje onze filosofie. We vertrekken van een rustige, sobere basis. Van daaruit kiezen we voor een accentkleur, anders wordt het al gauw te eentonig. Als de basis rustig en neutraal is, kan je die accentkleur ook heel gemakkelijk veranderen. Wanneer je erop uitgekeken bent of als de seizoenen wisselen, dan vervang je gewoon de sierkussens en kaarsen door een andere kleur. Dat kan evengoed met grotere interieuritems. De zitbank heeft een afneembare hoes in een donkere kleur. Als de bewoners dit wensen, kunnen ze de donkere hoes tijdens de zomermaanden vervangen door een lichter exemplaar.” Buiten op het terras koos Barbara voor aquakleuren, die mooi combineren met het zwembad. In het salon introduceerde ze paars- en mauvetinten. De accessoires in de tv-kamer zijn allemaal varianten van warm rood en roesttinten. En in de eetkamer brengt het roze dan weer een frisse toets. Het oudroze komt terug in een plaid, wat sierkussens, enkele stijlvolle kaarsen en zijden bloemen. Die zijn haast niet van echt te onderscheiden. “Door deze kleine accenten te veranderen, blijft een interieur evolueren en raak je er niet snel op uitgekeken.”

Bron: Stijlvol Wonen juli/augustus 2014 | Fotografie Sarah Van Hove | Tekst Marie Masureel