Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Provençaals avontuur

Adembenemend uitzicht

Een adembenemend uitzicht is het dat we te zien krijgen wanneer we met onze huurauto het terrein van Villa Vagabonde oprijden. Precies dat uitzicht trok Wim en Veerle over de streep om in Gordes, in het hart van de Luberon, een nieuwe start te maken. “In 2008 zijn we hier een eerste keer beland en het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Veerle. “De jaren erna kriebelde het wel om iets te doen in de regio, maar pas in 2013 hebben we de sprong gewaagd. We hebben ons huis in België verkocht en kochten hier een authentieke woning met de bedoeling die om te vormen tot een B&B.”

Meer dan opknapwerk

Meer dan een jaar lang hebben Veerle en Wim zich uit de naad gewerkt om het huis zijn huidige uitstraling te bezorgen. “Volgens het immokantoor had het pand enkel wat opknapwerk nodig, maar bij nader inzien bleek er toch veel meer werk aan de winkel”, aldus Wim. “De vorige eigenaars waren al aan een renovatie begonnen, maar hadden het nagenoeg casco achtergelaten. Wij moesten het dus nog helemaal heropbouwen. De vloer in de zuidgerichte kamer Côté-Sud is zowat het enige element dat het overleefd heeft.”

Strakkere interpretatie

Toen het duo levensgenieters aan de renovatie begon, hadden ze niet verwacht dat het eindresultaat zou worden wat het vandaag is. “Oorspronkelijk dachten we in de typische Provençaalse sfeer te blijven”, zegt Veerle. “Gaandeweg is onze persoonlijke smaak zich toch gaan manifesteren. De buitenkant is nog altijd traditioneel, maar binnen zijn we voor een strakkere interpretatie gegaan.” In hun leefruimte vertaalde zich dat naar een naadloze gietvloer, designmeubelen, strakke verlichting en een hedendaagse keuken. In de drie gastenkamers domineren sobere, lichte kleuren, maar de diepe ramen, de kleurrijke cementtegels en de nostalgische kastdeuren zorgen dan weer voor authentieke accenten.

Puur genieten

Spijt van hun keuze hebben Wim en Veerle nog geen seconde gehad. “We hebben alle prikkels van stress en materialisme achter ons gelaten. We genieten van de natuur, het klimaat, de restaurants, het buitenleven… Het is een simpel en puur, maar heel gelukkig leven.”

Bron: Stijlvol Wonen juli/augustus 2016 | Fotografie Dorien Ceulemans | Tekst Bert De Pau