Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Wit, stijlvol familiehuis

Tot in de puntjes

Wij zijn geen mensen om lang te klussen”, zegt Mariëlle. “Daarom wilden we ons nieuwe huis snel helemaal klaar hebben. En ja, dat is gelukt.” Ze wonen amper zes weken in hun nieuwe stek. Dat zou je niet zeggen als je ziet hoe het interieur al tot in de puntjes is afgewerkt: de lampen hangen, er staan planten en ook de accessoires zijn compleet.

Tweede kans

Ruim twee jaar hebben Dennis en Mariëlle gezocht naar een nieuwe woning. Eindeloos veel huizen in de omgeving hebben ze bezocht. “We zijn in het begin van onze zoektocht al eens naar dit dorp gaan kijken”, vertelt Mariëlle. “Wij vonden het mooi, maar onze dochters wilden toen niet verhuizen naar deze plaats. Ze waren toen nog wat jonger en vonden de afstand naar onze toenmalige woonplaats en hun vriendinnetjes te groot. Afgelopen zomer stond dit huis te koop en omdat Dennis en ik destijds enthousiast waren over deze locatie, zijn we met onze kinderen gaan kijken naar dit prachtige huis. We waren er al snel van overtuigd dat we alle vier hier heel fijn zouden kunnen wonen. Het voelde voor ons allemaal vanaf de eerste minuut goed.”

Koopgraag

Daarna ging het allemaal snel. Hun vorige huis werd in de recordtijd van drie dagen verkocht aan een gezin uit de buurt. “Deze mensen waren gecharmeerd door onze woonstijl”, vertelt Mariëlle. “Tijdens onze zoektocht naar een nieuw huis, hebben we onze oude woning opgeknapt omdat we niet zeker wisten hoe lang het allemaal zou duren. Het resultaat was echt mooi, met nieuwe meubels die ik bij Nuance in Oud-Beijerland heb gekocht. Ik heb een goede klik met eigenares Ghislaine, zij voelt prima aan wat wij mooi vinden. De kopers van het huis waren zo enthousiast mede door dat fraaie interieur. Jammer voor hen, maar die nieuwe meubels zijn mee verhuisd.”

Vertrouwd gevoel

Mariëlle schakelde Ghislaine ook meteen in voor de inrichting van haar nieuwe huis. “De vorige bewoners hadden hier al rigoureus verbouwd, maar wij hebben alles geschilderd, de vloer opgeschuurd en gelakt, een badkamer verbouwd en nog wat kleine aanpassingen gedaan. En daarna alles ingericht natuurlijk. Ghislaine was daarbij een grote hulp. Zij snapt onze smaak zo goed. Drie weken nadat we de sleutel kregen, zijn we hier in getrokken. We wonen nu zes weken in dit huis, maar het voelt zo vertrouwd alsof we hier al jaren leven.”

Bron: Stijlvol Wonen september/oktober 2016 | Fotografie Tessa Francesca | Tekst Yvonne van Galen