Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

5 ideeën voor je vloer

1. Combineer vloer én wand

Wil je een ruimte optisch groter doen lijken en meer rust en harmonie in je interieur brengen? Dan kun je kiezen om zowel vloer en wand met hetzelfde materiaal te laten bekleden. Beton ciré, een waterbestendige stuc, leent zich hier heel goed voor. Vooral in de badkamer is dit materiaal echt een troef. Op de website van Via eStudio ontdek je de vele mogelijkheden van beton ciré.

2. Ga voor verrassend luxueus

De klassiekers zijn hout en natuursteen, maar wat dacht je van een leren vloer? Verrassend, maar net zo goed een natuurlijk materiaal met een luxueuze uitstraling. Bovendien voelt leer warm aan, is het geluiddempend en brandvertragend. Leren vloer Nevada in Coal-kleur van Etagon. Prijs op aanvraag.

3. Kies voor waterbestendig

Wie een nieuwe vloer kiest, moet ook aan een mooie plint denken. De meeste plinten bestaan uit MDF en HDF maar je kiest best voor een waterproof designplint. Orac Decor pakt uit waterbestendige plinten die je ook kunt overschilderen. Prijs op aanvraag.

4. Wees krassen voor

Houten vloeren zijn stijlvol en tijdloos. Ze passen in elk interieur en in elke ruimte. Om hun pracht te behouden, kies je best voor een vloer met Scratch Guard-technologie. Hiermee zijn ze tot tien keer beter bestand tegen krassen dan vloeren zonder. Parketvloer van Quick-Step met Scratch Guard-technologie. €25,99 per vierkante meter.

5. Ga donkerder

Een donkere vloer geeft je interieur een intieme sfeer.  Een goed voorbeeld is deze Cohiba-vloer met houtlook van Floorify. Prijs op aanvraag.

Bron: Stijlvol Wonen 05-2018 | Tekst Laura Liebens