Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Architectuurtips van professionals

Altijd groen

Deze langgevelhoeve in Roeselare is grondig gerenoveerd door burO Groen. “De ‘wolken’ in de tuin – die het hele jaar door groen blijven – zorgen voor een warme ambiance, passen naadloos bij de omgeving en zorgen voor de perfecte entree. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de bomen die in de wolken zijn geplaatst mooi tot hun recht komen.” – Tuinarchitect Paul de Graaf van Heart for Gardens

Een huis, verschillende sferen

Natuurlijke materialen, ruwe texturen en wollig textiel spelen de hoofdrol in deze nieuwbouwwoning in Otterlo. Zo werden de houten steunbalken in het oog gelaten en kreeg het raam een betonnen kader. “Sterk element: Het spel van de verschillende plafondhoogtes en verschillende lichtinvallen. Zo creëer je verschillende sferen in huis; van intiem tot groots.” – Interieurarchitect Henri Van den Broeke van Atelier 10.8

Optische illusie

Deze Rotterdamse villa, gebouwd in het einde van de negentiende eeuw, kreeg een contrasterende aanbouw met enorme glaspartijen. Door de ramen met smalle profielen hebben de bewoners vanuit de leefruimtes uitzicht op een waterplas. “Het looppad richting de achterzijde van de tuin vormt de centrale zichtlijn. Dit is erg mooi gedaan, al had deze beter uitgelijnd kunnen worden op basis van de woning. Het perceel is vooral heel diep en het is mooi om het oog op een onbewuste manier die diepte in te trekken. Op die manier ontstaat er een gevoel van ruimtelijkheid en wordt de ‘leefruimte’ zo groot mogelijk ervaren.” – Tuinarchitecten Paul en John de Graaf van Heart for Gardens

Van binnen naar buiten

Deze moderne interpretatie van een rieten villa vind je in Blaricum. De enorme glaspartijen en strakke lijnen geven de woning een eigentijdse look. “De bewoners van het huis kozen voor buitenschrijnwerk met glas op glas verlijming zonder tussenprofielen en profielen in de hoeken. Van veraf zie je hierdoor niet meteen dat het glas is en krijg je het gevoel dat de ruimte naar buiten doorloopt.” – Architect Peter Tersago van Tersago.Dedecker

Ruimte voor persoonlijkheid

Een van de velen kasten op maat in deze woning in Aerdenhout, die onder handen is genomen door Marco Jongmans van Nomaa architectuur en interieur. “Open nissen en legplankjes om decoratie te plaatsen zijn een ideale manier om persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Je kunt hier persoonlijke vondsten of foto’s uitlichten en zo je eigen huis creëren. Zo ontstaat er geen klinisch interieur waar alles is verstopt achter kastdeuren.” – Interieurarchitect Henri Van den Broeke van Atelier 10.8

Haal editie twee snel in huis voor meer tips, de volledige interieurreportages en de drie recente woonevoluties. Vanaf 22 februari 2018 in de winkel.

Tekst Jackie Oomen | Beeld Tim Van de Velde, Marjon Hoogervorst, Anneke Gambon en Denise Keus