Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Basic chic: donker hout

Deur op rails

Een paneel gemaakt van ruwe planken doet dienst als schuifdeur. Het is een speels detail in deze slaapkamer: een landelijk element op een hedendaagse manier toegepast. Let ook op het consequente gebruik van chocoladebruin voor het bed en sierkussens. Dit interieur is ingericht door Clairz Interior Design.

Onverwacht contrast

Verander de vloer denkbeeldig in een witte gietvloer en je waant je in een kil museum. De ruwe, donkerhouten planken voegen in deze witte, strakke ruimte bakken sfeer toe. Een geslaagde keuze van Stephane Goosse Interieurs in deze woning in Ukkel.

Zonder randen

De spiegels zijn prachtig verzonken in het oppervlak van de muur. Het is een subtiele ingreep met groots effect. Vaak zijn het zulke buitengewone details die een interieur bijzonder maken. Deze badkamer maakt deel uit van een project van architect Ward De Beule.

Kies en wees consequent

Het geheim van deze keuken is de consequente materiaalkeuze. Architect Hans Verstuyft beperkte zich tot twee materialen: Italiaans natuursteen voor spatwand, aanrecht en vloer en Amerikaanse notelaar voor de kastfronten; ook de tafel en stoelen zijn uitgevoerd in een vergelijkbare houtsoort. De keuze voor maar twee natuurlijke materialen brengt enorme rust.

Bron Stijlvol Wonen maart 2017 | Foto 1. Denise Keus – Foto 2. Jonah Sameyn – Foto 3. Jonas Bjerre-Poulsen – Foto 4. Dorothee Dubois | Samenstelling Stefanie De Neve | Tekst Anneleen Peeters