Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Basic chic: monochroom

Eenkleurig

Deze statige badkamer valt op door de zachte witte kleur van de natuursteen waarmee vloer en wastafel zijn afgewerkt. Zo ontstaat een heldere sfeer, terwijl tegelijkertijd de crèmetint het binnenvallende licht verzacht. Het inbouwbad kreeg een ombouw in dezelfde natuursteen zodat het harde wit van de kuip minder zichtbaar is. De badkamer is uitgevoerd door Hans Verstuyft Architects in een historische woning in Gent.

Luister naar je huis

Soms heeft een woning al veel uitstraling van zichzelf. Kijk goed naar de oorspronkelijke, authentieke elementen in een woning en voer ingrepen door die deze juist versterken of extra goed tot hun recht laten komen. In Ordrup House, een oud herenhuis opgeknapt door Norm Architects, speelt het prachtige visgraatparket de hoofdrol. Details als de sierlijsten maken het plaatje af. Wat de inrichting betreft, heeft het interieur dan niet veel meer nodig.

Grafisch lijnenspel

In plaats van alles weg te werken kun je functionele details juist laten opvallen, zo worden ze een decoratief element. De rode draad in deze badkamer zijn de fijne lijnen in zwart metaal. De zwarte kraan en douche, de handdoekhouder, het stoeltje van Pastoe en de muurlamp, ze vormen samen sierlijke grafische elementen. Deze badkamer is ontworpen door Timeless Interiors.

Opvallend onopvallend

Een kunstwerk hoeft niet altijd de blikvanger in je interieur te zijn. Het kan ook subtiel aanwezig zijn en tegelijkertijd bijdragen aan de sfeer. Hoe? Kies een werk dat qua kleurgebruik blendt met je interieur. Je hoeft een schilderij ook niet altijd op te hangen, zet een werk op de kast en verplaats de lijst eens. Hier zie je een geslaagd hoekje bij Feelathome.

Bron: Stijlvol Wonen maart 2017 | Foto 1. Verne – Foto 2. Jonas Bjerre-Poulsen – Foto 3. Jonah Samyn – Foto 4. Sarah Van Hove & Stefanie De Neve | Samenstelling Stefanie De Neve | Tekst Anneleen Peeters