Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Basic chic: zwart en wit

Levendig zwart

Een muur zwart verven levert vaak een doods effect op. Door donkere, natuurlijke materialen te kiezen, kun je toch op een mooie manier deze kleur in je interieur integreren. De donkergrijze spatwand van natuursteen (Ceppo di Gré) en de zwart gebeitste, houten kastfronten maken het donkere kleurgebruik interessant. Deze keuken maakt deel uit van een project van architecte Noémi Van Heuverswyn.

Vintage vormen verzachten

De combinatie zwart-wit is tijdloos en altijd stijlvol. Het gevaar is wel dat je interieur te kil wordt. Vintage stukken (of stukken met een vintage look), zoals de lamp en zachte materialen als deze velvet fauteuil, verzachten het contrast en brengen toch warmte binnen. Deze woonkamer bevindt zich in een project van Stephane Goosse Interieurs.

Zwart als decoratief detail

In dit klassieke herenhuis zie je hetzelfde kleurgebruik als in de villa op de pagina hiernaast: wit en grijs met zwart voor de details. Zwart komt hier terug in de selectie kleine meubelen en decoratie. Zo ontstaan er geen sombere, zwarte gaten in je interieur, maar speelse, grafische accenten. Deze slaapkamer maakt deel uit van het project van Vedbaek House IV door Norm Architects.

Zwart als architecturaal detail

Het contrast tussen zwart en wit kan ook de basis vormen van de architectuur van je woning. Zwarte kaders voor de ramen, een zwarte steunpilaar … ze zorgen voor een modernistische look. De lichtgrijze vloer van Hullebusch verbindt subtiel de zwarte en witte elementen. Dit is een ontwerp van architect Bart America van Architectslab.

Bron Stijlvol Wonen maart 2017 | Foto 1. Luc Roymans – Foto 2. Jonah Samyn – Foto 3. Jonas Bjerre-Poulsen – Foto 4. Cafeine | Samenstelling Stefanie De Neve | Tekst Anneleen Peeters