Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bloemkunst

Eyecatchers in boeket

“Zorg voor enkele blikvangers in een boeket. In dit boeket zijn dat de ranonkels. Deze Italiaanse variant is enorm groot en is prachtig als die open komt. De bloemblaadjes lijken net van papier.”

Denk na over de setting

“De donkere tinten geven dit boeket vol lentebloemen een tikkeltje drama. Dit werd hier mooi versterkt in de setting. Een spot licht het boeket uit, waardoor het boeket nog beter tot zijn recht komt. Het donkere schilderij op de achtergrond is ook heel bepalend voor de sfeer van het boeket.” 

De juiste vaas of schaal

“Een imposant boeket vraagt om een andere vaas dan een bloemstuk of klein boeket. Bij een bloemstuk is het mooi om een schaal op een voet te gebruiken zodat je materialen wat kunnen hangen. Om te voorkomen dat een bloemstuk oubollig oogt, gebruik ik uiteenlopende bloemen op verschillende hoogtes. Dit is interessanter voor het oog.”

Gedroogde bloemen

“Gedroogde bloemen en materialen zijn weer in. Ik ben fan, want je hebt er maandenlang plezier van. Je kan een krans maken en nonchalant tegen de muur zetten of een of meer aan de muur hangen. Zo is het mooi om een grote kans te combineren met een kleinere krant er schuin onder.”

Vaasjes van de interieurcollectie van Arket (vanaf € 7) 

In groep

“Verzamelaar van mooie vaasjes? Een groep vaasjes met enkele bloemen erin kan heel mooi zijn. Kies voor een speciale bloemsoort. Het is niet nodig om elk vaasje te vullen, ze kunnen er ook gewoon bij staan voor hun mooie vorm. Wissel af in hoogtes en vormen.”

Meer inspiratie

Benieuwd naar meer? In editie april/mei van Stijlvol Wonen vind je vier variaties op bloemen in huis met meer tips van Annelies Vansant van Atelier Stek, de mooiste vazen en inspirerende Instagramaccounts en meer.

Tekst Jackie Oomen | Beelden 1 en 2 Stefanie De Neve | Bloemstyling Atelier Stek