1. Net een woonkamer

Een houten vloer, een leren fauteuil en accessoires. Kijk verder dan alleen de klassieke badkamermerken en durf te experimenteren. Door meubels en accessoires in de badkamer te plaatsen die ook perfect tot zijn recht komen in de woonkamer, creëer je  een knusse, huiselijke sfeer. Duravit deed het ons mooi voor op deze afbeelding.

2. Werk af met een vloerkleed

Hoewel het niet erg realistisch is om een vloerkleed onder je bad te plaatsen zoals in deze realisatie van Falper, is het idee wel een om te onthouden. Een vloerkleed is een instant sfeermaker. Vooral in de winter erg aantrekkelijker. Die koude voeten kun je dan wel vergeten.

3. Decoreer met kunst

Wil je niet al te veel poespas in je badkamer, maar de ruimte toch iets huiselijker maken? Licht dan een kunstwerk uit. Kies een kleurrijk kunstwerk als blikvanger of een rustig kunstwerk in dezelfde tinten als de muren en meubels in de badkamer. Met een kunstwerk is je badkamer meteen persoonlijker. Hier zie je een realisatie van Van Boven.

4. Warm lichtaccent

In de badkamer vinden we voornamelijk functionele verlichting in koele tinten. Hoewel dat tijdens het opmaken goed van pas komt, is het prettig om zeker ook warm licht te verwerken in de ruimte. Bijvoorbeeld om een nisje uit te lichten, zoals hierboven in de badkamer van Via eStudio. Met zacht, sfeervol licht kom je meteen in de stemming om te relaxen.

5. Accent in hout

Natuurlijke materialen brengen warmte in een interieur. Hout is zo’n geliefd materiaal met maxi effect. Waarom geen details zoals zwevende legplanken van ruw hout in je verder strakke badkamer? Vul aan met enkele houten accessoires en het verzacht meteen de andere meer koele elementen. Hier zie je een realisatie van Molitli met kranen van JEE-O gemonteerd op een houten legplank.

6. Gouden randje

Hoewel staal en zilver de badkamer meteen koel maken, zorgt goud voor een warme uitstraling en een vleugje glamour. Al kan goud ook zeker een stoer karakter creëren, zoals in de badkamer hierboven, waar goud moeiteloos gecombineerd wordt met ruig hout. Deze badkamer met gouden gloed is een realisatie van Taps & Baths. De goudkleurige tegels Pure Tiles zijn van Dauby. Een gouden badkamer? Origineel is het zeker.

Tekst Jackie Oomen | Beeld van boven naar onder Duravit, Falper, Van Boven, Via eStudio, archiefbeeld Stijlvol Wonen, Taps & Baths