Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een huis met een gouden randje

Graag greige

Een belangrijke woonwens was een warm interieur. “Het moest vooral gezellig zijn. We wilden geen kille inrichting. Je moet hier een ontspannen gevoel krijgen. We werken allebei hard. Als je thuis komt, wil je vooral genieten en tot rust komen.” Parket en ruw hout in de keuken brengen gezelligheid. Maar vooral: geen kil wit hier op de muren, maar een kleur tussen grijs en beige in, die tint zorgt voor een behaaglijk gevoel in de hele woning. De tegels op de keukenvloer, de kleur van de kasten, de kiezelvloer op de eerste verdieping … alles baadt in een schakering van beige. Toeval of niet, zelfs de vacht van de huiskat Toulouse heeft een goudachtige kleur.

Even ontsnappen

Hoewel de woonkamer knus en best indrukwekkend is met een raam van wel vier meter hoog (dat uitzicht!), de keuken is en blijft het hart van het huis. “De inspiratie voor de look van onze keuken ontstond door de eettafel. Mijn vrouw zag de enorme tafel in de winkel en vond die zo mooi. Het ruwe hout van die tafel was het uitgangspunt voor onze keuze voor de houten kastfronten. Toegegeven, eigenlijk zitten we nog vaker op de krukken aan het keukeneiland dan aan de eettafel. Ook als er bezoek is, blijft iedereen rond het eiland hangen.” De keuken zelf kijkt uit op een half omsloten terras met zwembad. Zodra het weer het toelaat, eet het gezin op het overdekte terras of trekken ze naar het poolhouse. Genieten is hier verplicht.

Bron Stijlvol Wonen april/mei 2017 | Tekst Anneleen Peeters | Fotografie Jole Lemmens