Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Een persoonlijke en hypermoderne villa

Loftgevoel

Al sparrend met Karin ontstond het idee om een loftachtige ruimte te creëren, zonder enige hiërarchie, waarbij alle functies natuurlijk in elkaar overlopen. Een tweede criterium was het zicht en daarmee het licht. ‘Aan de voorzijde van het huis biedt een groot hoekraam uitzicht over de golfbaan en de lommerrijke laan. Ook de tuinzijde is geheel van glas. Hier tussenin wilde Karin geen constructieve pilaren, zodat een grote leefruimte ontstond.’ Elders in zijn ontwerp werden ramen doorgetrokken in het dak. ‘Zo zie je van binnenuit een volledige boom van stam tot kruin en stroomt er een zee van licht binnen’, vertelt Hans.

Eigenzinnige materialen

Tijdens de ontwerpfase dacht Karin al na over de inrichting. Hierbij volgde ze de architectonische lijnen van het pand, waardoor het interieur lijkt op te gaan in zijn omgeving. De keuken bijvoorbeeld ontwierp ze zelf. Het grote houten blad dat fungeert als eettafel werd gemaakt van eiken, dat ook elders in het huis terugkomt. De vrijstaande open haard vormt een essentieel onderdeel van het totaalontwerp. Haar bijzondere materiaalkeuze, als bamboe, velours en verkoold hout, maakt het huis levendig. ‘Dankzij het rustige basisontwerp kon ik deze keuzes maken en werd het een huis waarin ik mijn persoonlijkheid kwijt kan.’

Bron Stijlvol Wonen maart 2017 | Fotografie Denise Keus | Tekst Lotje Deinum