Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Geluk zit in een groen hoekje

1. Samen in een pot

Stylist Stefanie: “Deze verzameling orchideeën in een eenvoudige schaal is prachtig en doet me zelfs denken aan de Japanse esthetiek. Hier staan de bloemen in de entree zodat bezoekers en bewoners zich altijd welkom voelen bij binnenkomst. Zulke details maken het verschil.”

Sphere Concepts, plant: palm

2. Zie het groot

Stylist Stefanie: “Wanneer je een XL pot gaat kopen in de winkel, beschouw het stuk dan als een echt meubelstuk. Geef het de ruimte die het nodig heeft. Zo’n zware pot verplaats je niet gemakkelijk, hij moet echt bij je interieur passen. Een grote pot vraagt om een grote plant, dat spreekt voor zich. Durf eens een plant wat oppervlakte te laten innemen.”

Sphere Concepts

3. Klein plukgeluk

Stylist Stefanie: “Het hoeft niet altijd een groot, weeldering boeket te zijn. Een paar stengels of takken van je favoriete bloem of plant zijn prima. Zelfs grassen kunnen mooi zijn. Misschien heb je een tuin en kun je daar zelf wat moois uit plukken? Zet een paar stengels in eenvoudige vaasjes. Een collectie kleine vazen van verschillende hoogtes bij elkaar geeft een naturel en romantisch resultaat.”

Potjes in terracotta (Serax), alle andere spullen (Sphere Concepts), planten van rechts naar links: Medinilla magnifica (met roze hangende bloem), Euphorbia laciea cristate, cactus, Peperomia napoli nights en Aloë vera

4. Terracotta nieuwe stijl

Stylist Stefanie: “Terracotta associëren we vaak met landelijk of net niet chic genoeg. Ik wilde laten zien dat het ook past in een stijlvol interieur. Hoe? Door een minigroep te creëren en goed te letten op de kleuren. De tinten terracotta blenden perfect met de kleuren in de rest van de kamer.”

Pot met hanger (Serax), kommetje op tafel (Land by Dean bij Mezzanino), alle andere spullen (Sphere Concepts), plant: Pseudoripsalis ramulosa

5. Vul de dode hoek

Stylist Stefanie: “Bij een hangplant doemt meteen het beeld van een macramé hanger op. Dat kan best mooi zijn, maar wij gingen op zoek naar een soberder exemplaar. Hang je plant op een rustige plek. Een hangplant is perfect om een wat lege hoek op te vullen. Het is altijd leuk om verschillende hangplanten te combineren. Je hangt ze dan het liefst op verschillende hoogtes voor een dynamisch effect.”

Vazen (Land by Dean bij Mezzanino), alle andere spullen (Sphere Concepts)

6. Satellietbloem

Stylist Stefanie: “Dit lijkt ons een fijn idee als je een traditioneel boeket koopt. Vraag om wat losse, extra bloemen in dezelfde kleuren en zet die elders in de ruimte als miniboeketten in een kleinere vaas. Houd gerust rekening met de accessoires in je interieur voor de kleurkeuze. Herhaal je de kleuren, dan ontstaat er een krachtiger beeld. Nog een tip: zo’n royaal boeket hoeft niet altijd centraal op de grote tafel. On the side op een bijzettafel kan ook.”

Bron Stijlvol Wonen april/mei 2017 | Tekst Anneleen Peeters | Styling en fotografie Stefanie De Neve, Sarah Van Hove en Manon Stevenaar

Met dank aan Sphere Concepts voor de locatie.