Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezinswoning in Knokke

Mat, matter, matst

Intussen woont het gezin ongeveer een jaar in dit huis. ‘Het is tien jaar geleden gebouwd. Dat zou je niet zeggen. De architectuur van het huis is voor op zijn tijd, vind ik. We zagen meteen de potentie van de woning. Met een beperkt budget konden we de volledige renovatie doen’, vertelt Chris. Structurele ingrepen waren niet nodig. De ligging, de indeling van de ruimte, alles zat goed in elkaar. Het aanwezige houten parket in de leefruimte werd opgeschuurd, net zoals de kozijnen. Alles kreeg daarna een lichtere kleur met witte olie waardoor de ruimte veel luchtiger oogt. Chris houdt van een matte afwerking en drijft dat best ver door. Zowel de muren, vloeren als meubelen hebben een matte finish gekregen.

Radars aan

Chris heeft een passie voor natuurlijke materialen. Liefst kiest hij exclusieve materialen waar een verhaal aan vastzit. Zelfs wanneer hij op reis is, kan hij het niet laten op zoek te gaan naar nieuwe materialen en projecten. ‘Het gaat zo snel in de interieurwereld. Je moet wel up-to-date blijven, daarom wil ik altijd de nieuwste interieurs zien. Zelf houden mijn vrouw en ik van een strakke vormgeving met een warme invulling. Gelukkig is het minimalisme zo goed als voorbij’, besluit Chris.

Bron Stijlvol Wonen maart 2017 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Ingrid Allaerts