Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Klein appartement met zwarte en witte accenten

Pand uit 1901

“Ik woon hier nu een jaar en had meteen een match met dit huis”, vertelt Klaas enthousiast. “Het zag er vreselijk uit toen ik voor het eerst binnenkwam. De vorige bewoners hadden het lelijk ingericht, maar daar kon ik wel doorheen kijken. Ik zag de hoge plafonds, de marmeren schouw, de schuifdeuren en het glas in lood. Alles wat dit pand uit 1901 zo uniek maakt, zat er nog in. Ik kon niet wachten om het hier mooi te maken en wist precies hoe ik het zou gaan doen.” En dat is geen verrassing: Klaas Hogeweg werkt als zelfstandig interieurdesigner voor zowel horeca- als particuliere projecten. Op Instagram is hij actief onder de naam Dutchguy84. Omdat hij zoveel vragen van volgers kreeg over producten op zijn foto’s, besloot hij zijn eigen webshop koyaliving.nl te beginnen.

Groots!

De woning van Klaas is een benedenverdieping en bestaat uit drie kamers en suite. Het is misschien wel het kleinste huis waar we ooit een reportage maakten, maar het doet qua grandeur zeker niet onder voor de anderen. “Ik woon al zes jaar in Den Bosch en ben al vaak verhuisd, maar dat waren steeds nieuwe woningen. Het was altijd mijn droom om in een pand met zo’n prachtig hoog plafond met ornamenten te wonen. Een oud huis heeft van zichzelf al zoveel sfeer, daar hoef je bijna niets meer aan te doen. Ik houd ervan om met contrasten te spelen. Mijn stijl is wel strak en modern, maar de combinatie van oud met nieuw maakt het spannend.”

Stijlvast

“Ik ben de afgelopen jaren al best vaak verhuisd en ik vind het niet moeilijk om afscheid te nemen van spullen. Hier ben ik ook met bijna niets begonnen. Uit mijn vorige huis nam ik alleen de salontafel en het oude rotanstoeltje van mijn oma mee, want daar ben ik erg aan gehecht. Maar ondanks die veranderdrang is er wel degelijk een rode draad in mijn eigen interieurs te ontdekken: ik heb altijd een zwart-witte basis. Ik houd van dat contrast want het verveelt nooit, raakt niet uit de tijd en is zowel klassiek als modern te stylen.”

Bron: Stijlvol Wonen januari/februari 2018 | Tekst Yvonne van Galen | Fotografie Denise Keus