Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Outdoor loungen

Overdekt terras

Ben jij een echt buitenmens en wil je zo lang mogelijk van je buitenruimte genieten? Dan is een overdekt terras wellicht iets voor jou. Deze moderne zwart-wit overkapping is modern en strak, maar oogt wel warm dankzij de lamellen van red cederhout. Tuinarchitect John de Graaf van Heart for Gardens vertelt: “Meestal wordt een overkapping op de erfgrens gezet met een dichte achterwand. Dat is zonde, want optisch creëer je dan een hele harde grens. Hier hebben we ervoor gekozen om de overkapping anderhalve meter voor de erfgrens te zetten. Vanaf het terras zie je de siergrassen en de Hedera. Hierdoor oogt de tuin veel natuurlijker en ruimtelijker. Daarnaast past de kleur van de Pennisetum pluimen ook nog eens goed bij de kleur van de lamellen.”

Project gerealiseerd door Heart for Garden, fotografie Raphaël Drent. 

Flexibele buitenkeuken

Bij een tuinwoonkamer mag een buitenkeuken natuurlijk niet ontbreken. Hoewel je vaak al snel veel ruimte nodig hebt voor een buitenkeuken, kun je met de WWOO buitenkeuken van de Nederlandse ontwerper Piet-Jan van den Kommer alle kanten op. Je kunt zelf de opstelling bepalen en apparatuur selecteren die jij nodig hebt. Je hebt hier dus niet per se een grote tuin voor nodig én de keuken kan zelfs als afscheiding dienen. De keuken is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes, en in lichtgrijs of antraciet beton. Door de natuurlijke kleuren past hij vrijwel in elke omgeving.

WWOO buitenkeuken, prijs op aanvraag, wwoo.nl.

Collectie Rough van D&M Depot, prijs op aanvraag, dmdepot.be 

Eenheid aan materialen

Kies voor enkele materialen die je overal laat terugkomen. Je kunt de materialen van de gevel laten terugkomen, de vloer van binnen naar buiten laten doorlopen of kiezen voor een tweetal materialen die de hoofdrol spelen. Hierdoor ontstaat er een connectie met de architectuur en het interieur binnen. Denk ook aan de details. Heb je een betonvloer? Dan zijn betonnen bloempotten een goede optie.

Warmte is welkom

Hier in het noorden hebben we niet altijd een tropische zomer. Zorg er daarom voor dat je enkele hulpmiddelen bij de hand hebt. Een plaid kan al helpen, maar met een stijlvolle terrasverwarmer erbij houd je het nog langer vol.

Terrasverwarmer Dome van Haetsail, ook als pendel beschikbaar, o.a. verkrijgbaar bij terrasadvies.nl, vanaf € 2.450,00.

Klein maar fijn

Een balkon, een dakterras of een kleine stadstuin. We hebben helaas niet allemaal een grote tuin. Maar niet getreurd; er zijn genoeg aantrekkelijke opties voor compacte ruimtes. Neem nou dit zitkussen Mini Rocket van Trimm Copenhagen.

Mini Rocket van Trimm Copenhagen, verkrijgbaar in vier kleuren, € 463, trimmcopenhagen.com.

Tekst Jackie Oomen | Beelden zie legends