Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Pure living: 5 topadressen

Dtail

Wat? Webshop met interieuraccessoires

Waarom? Wanneer je op zoek bent naar strakke eyecatchers in warme tinten voor je keuken.

Oprichtster Stefanie maakte een eigen selectie van haar favoriete items en goot deze in een webshop. Ondertussen is Dtail uitgegroeid tot een ware inspiratiebron voor leuke en warme accessoires. In de collectie vind je onder andere Pascale Naessens terug. De aardetinten en zachte kleuren van de items zorgen voor een warme uitstraling. De focus ligt op de keuken, maar je vindt er ook textiel en bureau accessoires terug.

Vive Ma Maison

Wat? Een creatief consultatiebureau, met een focus op interieurdesign

Waar? Sint-Martens-Latem, Maenhoutstraat 96 (regio Gent, BE)

Waarom? Voor de liefhebbers van natuurlijke materialen en aardetinten.

In Sint-Martens-Latem kun je een kijkje nemen in de minimalistische, ruwe showroom, studio en boetiek van Vive Ma Maison. In de webshop vind je een combinatie van eigentijdse elementen, buitengewone vintage en nieuwigheden terug. Met materiaalsoorten zoals marmer, hout, keramiek en glas wordt de puurheid van het product geaccentueerd. Hou je van vintage? Dan zit je hier zeker goed.

White Interiors 49

Wat? Een woonwinkel, gespecialiseerd in handgemaakte keramische objecten

Waar? Langestraat 55, Deurle (regio Gent, BE)

Waarom? Voor diegene die eens wat anders willen. De Belgische en Italiaanse invloeden zijn hier zeker voelbaar. Ook voor moderne en uitzonderlijke vintage stukken kun je hier terecht.

Bij White Interiors 49 vind je een mix van in huis ontworpen en handgemaakte items terug. Naast meubels en textiel, hebben ze een collectie functionele accessoires. Zo geven de op maat gemaakte placemats – met je eigen initialen – een leuke personal touch aan je tafel. Heb je het graag wat persoonlijker? Dan is dit de plek voor jou.

AM Designs

Wat? Architectenbureau met een eigen collectie

Waar? Online en binnenkort in de Mechelsesteenweg in Antwerpen

Waarom? Voor unieke karakterstukken

AM Designs staat ondertussen algemeen bekend voor hun uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland. Naast projecten hebben ze ook een eigen collectie met onder andere zitbanken, linnen gordijnen en verlichting. Het grote pluspunt aan de webshop is het uitgebreide aanbod. Naast verschillende merken verkopen ze tweedehands items. Zo kun je er een uniek stuk vinden. Ook kunstliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

MOKA tales

Wat? Een ‘soul-store’ en creatief platform

Waar? Aldestraat 45, Hasselt (BE)

Waarom? Voor liefhebbers van handgemaakte objecten van over de hele wereld, die elk een eigen verhaal met zich meedragen.

De items die MOKA tales verkoopt, dragen het fair trade en ethisch label. Alles is met de hand gemaakt, waardoor elk stuk uniek is. Verschillende stijlen worden gemengd in de webshop zoals, bohemian chic, antiek, modern en elegant. Als leuke extra wordt er bij de meeste producten het land van herkomst vermeld. Als je bewust wil shoppen, zit je dus goed bij MOKA tales.

Tekst Luna Smet