Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Stijlvol familiehuis met woweffect

Prima oppervlakte

“Als je dan toch bezig bent, dan moet je het gelijk goed doen”, vinden de bewoners. Hun oog viel eind 2014 op een vrijstaand huis in Twente. Het pand was prima onderhouden, maar totaal niet hun smaak. “Wat we vooral aantrekkelijk vonden, was de perceeloppervlakte. We konden het huis flink uitbouwen én een geweldige tuin aanleggen.”

Spoedverbouwing

Ze gingen voortvarend aan de slag, met een strakke deadline: Kerstmis 2015 wilden ze met hun gezin in hun nieuwe huis vieren. In een jaar tijd werd bijna het complete huis gesloopt, opgebouwd en uitgebreid. “En met de feestdagen zaten wij moe maar voldaan rond de kerstboom.” Vaak is bij zulke omvangrijke projecten het interieur nog niet helemaal af. Dat was hier niet het geval. “Wij hadden Ilse Damhuis in de arm genomen en zij zorgde ervoor dat hier een fantastisch ingericht huis op ons wachtte”, vertellen de bewoners. In hun nieuwe huis wilde het echtpaar wat glamour aan het interieur toevoegen. Ilse: “We hebben gekozen voor een combinatie van landelijk en modern met een subtiele glans. En ja, echt alles is nieuw.” Ilse vertelt dat de bewoners op advies van familie bij haar langs kwamen. “Ze vroegen mij mee te kijken naar hun bouwplannen. Ik heb hen over alle aspecten mogen adviseren: de indeling, de keuken, de badkamer en de kasten, maar ook de stijl en materiaalkeuzes. Daarna mocht ik alles uitvoeren.”

Meteen goed

“Ilse vroeg ons in eerste instantie naar onze smaak, onze leefstijl en wat we absoluut niet in huis wilden”, vertelt het echtpaar. “Wij vinden het erg gezellig om met ons gezin, familie en vrienden rond de eettafel te zitten. Ilse ontwierp daarom een extra lange tafel, zodat iedereen aan kan schuiven zonder dat wij iedere keer alle accessoires weg moeten halen.” Bijzondere meubels, natuurlijke materialen, praktisch, leefbaar, gemakkelijk schoon te maken en veel opbergruimte. Dat waren in het kort de wensen en eisen van de bewoners. Ilse besluit: “Ik heb voor alle ruimtes moodboards en ontwerpen gemaakt en eigenlijk waren de eerste tekeningen direct een schot in de roos.” Het uiteindelijke resultaat van deze prettige samenwerking is een warm en stijlvol familiehuis, waar kleuren en materialen elkaar versterken. Het resultaat: een totaalplaatje met een absoluut woweffect!

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2016 | Tekst Wilma Tjalsma | Fotografie Anneke Gambon | Styling Ilse Damhuis