Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Stoere nieuwbouwwoning met gele accenten

Van dagdroom tot deal

Hoeveel geluk kan een mens hebben? Telkens wanneer hij naar de bakker ging, passeerde Nicolas een stuk onbebouwde grond dat hem deed dagdromen. ‘Als het ooit wordt verkocht, dan doen wij een bod’, zei hij tegen zijn vrouw. En tot zijn eigen verbazing gebeurde dat ook. ‘Twee dagen later was de deal al gesloten.’ Het koppel ging in zee met architect Jurgen Weyne die voor hen een luchtige en een tikje landelijke woning ontwierp. ‘We hebben er eerst enkele jaren in gewoond voor we werk maakten van het interieur’, zegt Nicolas. Hij en Saskia spraken verschillende interieurarchitecten en kozen uiteindelijk voor Els Creyf van Emily et Nous. Die stak er volgens hen met kop en schouders bovenuit omdat ze landelijk strak ontwerpt en erin slaagt hedendaags design te matchen met een klassieke basis.

Het juiste rood

‘Els luistert heel goed naar haar klanten, daardoor was het eerste plan meteen raak’, verduidelijkt Nicolas. Het koppel had een groot moodboard gemaakt, met ideeën voor elke ruimte. ‘De bewoners hechtten veel belang aan designiconen en bepaalde kleuren. Ze wilden grote zwarte vlakken, gecombineerd met wit. Rood moest de accentkleur worden.’ Niet zomaar rood, maar hetzelfde rood als hun verzameling potten en keukenaccessoires van Le Creuset. Met zwart konden ze beter niet te kwistig omspringen, vond Els, dus paste zij het subtieler toe dan Saskia en Nicolas oorspronkelijk in gedachten hadden. ‘Ze had gelijk, te veel zwarte kasten zouden het interieur te zwaar hebben gemaakt’, geeft Nicolas toe.

Bron Stijlvol Wonen maart 2017 | Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter