Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Woongeluk volgens Stijlvol Wonen … Forget trends, go for style

Forget trends

Een basis waar je jaren mee verder kunt, daar worden wij bij Stijlvol Wonen happy van! Hoe pak je die basis aan? Drie key elements:

1. Indeling

Waar heb je ’s ochtends mooi licht? Daar wil je de ontbijttafel! Aan welke kant een mooi uitzicht? Daar de woonkamer! Werk met de troeven van je huis voor jarenlang woongenot. Goed nadenken, dus. Of een interieurarchitect in de arm nemen.

2. Maat

Wij zijn van het principe dat groot bijna altijd beter is. Wij houden van een grote bank in plaats van allerlei kleine zitelementen. Een paar accessoires met body, in plaats van allerlei kleine tierlantijnen. En als het in de mogelijkheid ligt: maatwerk. Niets handiger dan een opbergmeubel dat geïntegreerd wordt in de architectuur én al jouw spullen kan verbergen.

3. Materiaal

Vloeren, werkladen, muurbekleding en raamdecoratie waar je eindeloos mee kunt combineren. Denk aan een echte houten vloer, natuursteen, lange linnen gordijnen in een neutrale tint. De investering in goede basics verdien je aan het einde van de rit terug, want je moet ze niet om de haverklap vervangen.

Go for style

Stijl is buikgevoel. Jij ziet het verschil: wat die ene stof net wat mooier maakt dan de andere, wat de grens is tussen te leeg en te vol. Alleen jij doet het nét goed. Vijf ideeën:

  1. Op tafel:

Puur natuur, what you see is what you get: het blanke hout van de tafel combineert mooi met eerlijk keramiek en fris gewassen linnen.

  1. In de vaas:

Bloemen maken vrolijk, maar soms ontbreekt de tijd om langs de bloemist te gaan. Nonchalant mag ook, met een pluk groen uit de tuin kom je ook de week door.

  1. Aan de kant

Goed, die mooie hoekbank heb je. Als aanvulling kan zo’n opvallende stoel je interieur een boost geven. Met een eenvoudig bijzettafeltje erbij heb je een gezellige zithoek.

  1. Op de plank

Een schap stylen is niet eenvoudig. Wees vooral niet bang van de leegte. Met een paar mooie objecten en portretten creëer je instant sfeer.

  1. Uit het zicht

De badkamer is niet de plek waar je mensen ontvangt, toch trek je je personaliteit ook tot hier door met mooi badlinnen, een echte spons en een decoratief vaasje.

Tekst Leen Verstraelen  | Foto 1. Marie Houttequiet en Stefanie De Neve, foto 2. en 3. Annick Verminnen – Juma Architects, foto 4. Marie Houttequiet, foto 5. Sarah Van Hove