Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 originele ideeën voor je wand

1. Roestig

Doe eens iets helemaal anders: met de Iron-paint verf van Tribe Paint kun je een authentiek roesteffect creëren. In de verf zitten echte roestdeeltjes, die je activeert met een speciale oxidiser. Door deze techniek ziet geen enkele roestmuur er hetzelfde uit. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kies je hoe jouw muur eruit zal zien. Tribe Paint inspireerde zich hiervoor op Afrika. Daar wordt ouderdom – en zo ontstaat echte roest – enorm gerespecteerd.

2. Lijnenspel

Cleane lijnen of spannende vormen. Experimenteer met geometrische motieven voor een strakke maar gedurfde look. De Prisma-collectie van Masureel bestaat uit behang met opvallende en minder opvallende patronen. Gebruik je een print met contrasterende kleuren, dan wordt je muur een echte eyecatcher. Als dat iets te veel afschrikt, kun je nog steeds voor subtielere ton sur ton tinten kiezen.

3. Unieke uni

Effen hoeft niet saai te zijn! Durf voor een verfkleur te gaan die in het oog springt. Heel wat kleuren passen goed bij neutrale tinten. Zo kun je perfect roze combineren met een beige of bruin interieur. Ga bijvoorbeeld voor zachtroze met licht- of donkerkoraal, zoals die uit de nieuwe lente- en zomercollectievan Pure & Original. Door het tonaal kleurgebruik vermijd je een kakofonie aan kleuren.

4. XL-formaat

Met een extra grote print kun je een ruimte doen knallen. Dit behang van ESTAhome lijkt net tapijt, waardoor het een apart effect heeft. Een groot motief springt meteen in het oog en is een echt statement. Word je niet wild van bloemen? Ook geometrische vormen of bladeren van exotische planten zien er goed uit als XL patroon. Je kunt zelfs gaan voor een fotobehang, waarmee je je muur omtovert tot bijvoorbeeld een boslandschap. Als een kunstwerkje op je hele muur.

Tekst Bé De Koninck | Beeld 1. Tribe Paint, 2. Masureel, 3. Pure & Original, 4. ESTAhome