Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

5 Ideeën voor het aperitief

1. Easy dip

Maak het jezelf gemakkelijk voor het aperitief. Geen gedoe met hapjes maken en met de schaal rondgaan, maak of koop eenvoudigweg verschillende lekkere dipsauzen en presenteer ze in mooie schalen en potjes. Dippen met lekker brood kan, maar ook met allerlei rauwe groenten zodat het gezond en licht blijft. Op de foto keramiek van Marjoke de Heer.

2. Alcoholvrij maakt blij

Wees attent en denk ook aan de nuchtere feestganger. Zwangere vrouwen, chauffeurs, geheelonthouders en gezondheidsfreaks maak je blij met een waardig alcoholvrij alternatief. Dit drankje van The Mocktailclub met pompelmoes en rozemarijn is een aanrader. Het recept lees je hier.

3. Kaasschotel nieuwe stijl

Lekkere kazen zijn nog zo’n handig idee voor wie geen zin en tijd heeft om zelf de handen uit de mouwen te steken in de keuken. Ga naar de beste kaaswinkel van de stad en laat je adviseren. Schik alles op een mooie kaasplank en het feest kan beginnen. Een absolute eyecatcher is deze Plateau Suisse, een ontwerp van de Belgische ontwerper Alain Gilles in samenwerking met Zwitserse kazen.

Plateau Suisse is exclusief te koop voor €400, voor de Nederlandse lezers helaas enkel in Belgische zaken: Rob in Woluwe-Saint-Pierre, Julien Hazard, Donum in Antwerpen. Meer info lees je hier.

4. Sangria met rood fruit

Haal een snuf zomer naar de winter en verras je gasten met deze bijzondere sangria. Dit is een recept van Belgische ‘young chef’ Thomas Van De Weyer dat hij bedacht voor Strongbow Apple Cider. Wat heb je nodig? Strongbow Red Berries, 3 cl rode vermouth, verse kersen , appel, aardbeien en munt. Zo maak je het: 1. Vul een wijnglas met ijsblokjes en voeg de rode vermouth samen met de blokjes fruit toe aan het glas. 2. Vul het glas bij met Strongbow Red Berries tot 2 cm van de rand. 3. Garneer met enkele blaadjes munt. Schol.

5. Zoet einde

Waarom het concept van het aperitief, niet toepassen op het dessert? Je gasten zullen blij zijn wanneer ze de benen kunnen strekken en eens met andere gasten kunnen praten. Bovendien hoeven ze geen bord vol op te eten, maar kunnen ze proeven van kleine zoete hapjes zoveel ze zelf willen. Lekkers in glaasjes, minigebak, … alles kan of mag. Presenteer je lekkernijen op mooi keramieken schalen en je brouwt een gemoedelijke afsluiter aan je feest. De borden op deze foto zijn van de collectie Raw.

Tekst Anneleen Peeters | Fotografie 1. Marjoke de Heer, 2. The Mocktailclub, 3. Kaasuitzwitserland.be, 4. © Pieter D’Hoop voor Strongbow, 5. Raw1835.dk