Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

6 kleuren en hun impact op je interieur

1. Blauw: een betrouwbare basis

Blauw doet ontspannen. De kleur van de lucht en de zee geeft een gevoel van vrijheid. Effen blauw heeft een extra rustgevend effect, maar experimenteer met verschillende texturen om het wat spannender te maken. Blauw is betrouwbaar, zeker in een donkere tint: vrij neutraal en gemakkelijk te combineren.

Groene kleuren in het interieur

2. Groen: chic & naturel

Groen kan ook glamour zijn. Combineer met grijs of grijsgroen voor een rustig, stijlvol en harmonisch geheel. Waan je in de natuur met mosgroen, olijfgroen of kaki. Die groentinten zijn minder overweldigend dan felgroen, maar creëren wel een unieke sfeer. Door ook lichtere tinten te gebruiken, oogt het verfrissend.

3. Bruin: warm én huiselijk

Bruin is neutraal en geeft een natuurlijke look. Praktisch en goed combineerbaar. Voor een tijdloos interieur is de kleur dus meer dan geschikt. Daarnaast oogt het huiselijk en geeft het een warm gevoel. Met enkele andere kleuren erbij is een bruin interieur heus niet oninteressant.

4. Geel: de zon in huis

Geel is gedurfd, maar kan een ruimte een open en lichte uitstraling geven. De kleur oogt zonnig en warm en geeft in een ogenblik een lente- of zomergevoel. Trendy is mosterdgeel, dat je tijdloos kunt toepassen door er hier en daar een accent van te gebruiken. Ook een gele accentmuur is een goede manier om je interieur op te fleuren.

5. Grijs: een veilige keuze

Voor wie graag op safe speelt. De tinten tussen wit en zwart zijn neutraal en zijn dus een veilige zone. Donkergrijs oogt zakelijk en strak, een lichtere tint vergroot de ruimte. Je kunt gaan voor koel- of warmgrijs. Het verschil is subtiel, maar het effect is heel anders. Bij koelgrijs passen blauwtinten heel goed, warmgrijs gaat wat beter met bijvoorbeeld bruin.

6. Roze: vrouwelijke klasse

Roze is zeker niet enkel goed voor een babykamer. Lichtere tinten als perzik- of oudroze ogen vrouwelijk en zacht. Donkerroze zoals koraal leunt dan weer dicht aan bij rood, de kleur van passie. Daardoor heeft het een warmer en intiem effect. Vrees niet als je geen roze muren aandurft: enkele accenten kunnen ook al voor extra sfeer zorgen.

Tekst Bé De Koninck | Beeld 1. Eijffinger, 2. Arte, 3. Stucco Lusso, 4. Eijffinger, 5. L’Authentique, 6. Arte | Met dank aan Studio Eijffinger voor de tips