Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Kies je zitbank: welk type ben jij?

1. De huismus

Wie? Als het van jou afhangt, blijf je lekker thuis. Samen gezellig eten en daarna met je gezin of je geliefde op de zitbank ploffen. Praten, lachen, een mooie film kijken … dat doe je allemaal op je zitbank. Op een luie zondag breng je er uren in door, de plaid binnen handbereik.

Wat? Een heerlijk comfortabele bank is voor jou een must. Kies een zitbank waarin je lekker kunt loungen met voldoende zitdiepte of kies voor een element met chaise longue zodat je languit kunt liggen. Kies een onderhoudsvriendelijke bekleding die ook aangenaam aanvoelt en er mooi uitziet natuurlijk. Een voorbeeld? Het model Beverly Hills van Rupert & Rupert. Dit model heeft zelfs een verstelbaar systeem in het rugkussen.

2. De socialite

Wie? De volgers op je Instagramaccount tikken aan. Je bent altijd op de hoogte van nieuwe winkels en restaurants in je stad. Een avondje uit sla je niet gauw af. Kortom, als sociale vlinder is je zitbank is jouw baken. Hier kom je tot rust, maar werk je ook, ontvang je vrienden …

Wat? Een zitbank moet goed zitten, maar mag gerust je persoonlijkheid onderstrepen. Je gaat voor kleur, velvet, extra veel kussens. Je viert het leven en je woonkamer is geen heiligdom. Gasten ontvangen, je doet niets liever. Aston sofa van Minotti (oa via Hora Barneveld) doet dan prima dienst. De bijhorende poef is handig om gasten een extra plaats te geven en functioneert ook als bijzettafel dankzij een groot dienblad. Zijn je gasten naar huis? Dan kun je languit, voeten op de poef, bekomen van je drukke avond.

3. De intellectueel

Wie? Tijd voor jezelf vind je belangrijk. Lezen is je favoriete tijdverdrijf. Tijdens dat ene uur dat je op zaterdag de weekendkrant leest, mag niemand je storen. Niet dat je mensenschuw bent. Je houdt ook van een goed gesprek.

Wat? Die extra fauteuil is voor jou een investering waard. Dit is jouw plek. Hier eis jij je me-time op. Zo’n fauteuil is comfortabel om te lezen, maar hij schept daarnaast ook een goede dynamiek voor een babbel met je huisgenoten of gasten. Ga je voor een klassiek model zoals fauteuil Daisy van De Bongerd? Of houd je van vintage of eerder modern design? Met een fauteuil kun je een sterk statement maken in je interieur.

Tekst Anneleen Peeters | Beeld: Rupert & Rupert, Minotti via Hora Barneveld, De Bongerd