Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo maak je het verschil met een kleuraccent

1. Subtiele accenten

Kleur hoeft helemaal niet overheersend te zijn om je interieur te doen opleven. Gebruik een tweetal warme, zachte tinten. Het vloerkleed in dit interieur is een goed voorbeeld: grotendeels grijs, met een overgang naar oranje. Een originele manier om een felle kleur toch subtiel te integreren. Ook kussens zijn perfect als kleurig accessoire. Ga voor een groot formaat als je hun kleur extra in de verf wil zetten.

2. Ton sur ton

Kun je niet kiezen tussen die prachtige waaier aan kleurschakeringen? Gebruik ze dan allemaal. Tonaal kleurgebruik is verfrissend en sfeervol. Hier werd gekozen voor blauw, maar je kunt ton sur ton toepassen op eender welke andere tint. Als je een groot gekleurd meubel zoals een bed een te enge aankoop vind, kun je nog steeds kiezen voor bijvoorbeeld kleurrijk beddengoed. Dat kun je sneller vervangen wanneer je de tint beu gezien bent. Ook kleinere accessoires als koffietafelboeken of vazen zijn hiervoor ideaal.

3. Kunstzinnige blikvanger

Geef een kleurrijke én persoonlijke touch aan je interieur met kunst. Beeld je deze kamer in zonder het enorme schilderij en je hebt direct een heel andere sfeer. Het werk warmt de ruimte op en geeft zelfs de meubels een rode gloed. Het is gewaagd, een kunstwerk dat overwegend uit één felle kleur bestaat, maar het oogt verrassend. Ga voor wat meer bescheiden tinten voor een zachter effect. Fotografie is ook een goede optie.

4. Speelse nuance

Als je niet graag kleuren mengt, kun je gaan voor één uitgesproken accentkleur. Diezelfde tint herhaal je doorheen de ruimte. Hier vind je het levendige geel terug in de kussens, boekcovers en kleine kunstwerkjes. De rest van deze leefruimte is zo goed als kleurloos, waardoor je een soort van Scandinavische look creëert. Vind je dit net iets te overweldigend, dan kun je opteren voor een zachtere, minder opvallende kleur.

5. Statement piece

Met een lamp als deze breng je meteen kleur in je ruimte. Het is een echte eyecatcher door de aparte vorm in combinatie met het warme rood. Andere kleurrijke elementen zijn hier overbodig. Je statement piece hoeft geen lamp te zijn, een zitbank of poef kunnen evengoed dat woweffect hebben. Ga wel voor een object met een uniek design, zo springt het nog meer in het oog.

Tekst Bé De Koninck | Beeld 1. Tessa Francesca, 2. Jonah Samyn, 3. Denise Zwijnen, 4. Jonah Samyn, 5. Tessa Francesca