Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Bedden met extra’s

Bed Minotti via Hora Barneveld

1. Chique asymmetrie

Het is bijna een reflex geworden om je slaapkamer symmetrisch in te richten: je bed in het midden tegen de muur, aan beide kanten een identiek nachtkastje en daarvoor een gecentreerde bedbank. Probeer eens wat anders: een asymmetrisch headboard oogt chic en ziet er spannender uit dan de gewone variant. Een voorbeeld is het Lawrence bed van Minotti via Hora Barneveld. Ga voluit voor asymmetrie en kies twee verschillende nachtkastjes en schuif je je bedbank wat meer naar één bepaalde kant.

 

Nilson Beds

2. Bed wordt zitbank

Het hoofdbord van dit Sea bed van Nilson Beds heeft een dubbele functie. Het is handig om rechtop zittend in bed te lezen, maar langs de achterkant kun je ook zitten. Het achterste deel is extra diep, waardoor er een soort van zitbank ontstaat. Je haalt het meeste uit dit bed als je het niet tegen de muur aan zet. Zo kun je errond lopen en je even neerzetten op de mini-zitbank wanneer je bijvoorbeeld je kledij uitkiest.

 

3. Elegant opgeborgen

Het dubbele headboard van dit Gala bed van Zanotta heeft niet alleen een esthetische functie. In de ruimte tussen de twee beklede panelen kun je enkele kleine voorwerpen opbergen. Aangezien je spullen achter het voorste bord verborgen zitten, zullen ze niet zichtbaar zijn of rommelig ogen. Zo kun je er je laptop, boek of tablet kwijt.

 

Bonaldo Lovy bed ego

4. Handig hoofdbord

Dit gewatteerde hoofdbord is met zijn interessante vorm allesbehalve klassiek. Een deel van het headboard is omgevouwen, waardoor je het oppervlak kunt gebruiken om er spullen neer te leggen. Dit Lovy bed van Bonaldo is een kunstwerkje op zich. Het ongewone model is ook verkrijgbaar in het felrood en als zitbank.

Meer inspiratie en tips? Editie juli-augustus van Stijlvol Wonen telt een dossier bedden.

 

 

Tekst Bé De Koninck | Beeld 1. Hora Barneveld, 2. Nilson Beds, 3. Zanotta, 4. Bonaldo