Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4 ideeën voor een city chic interieur

Bennekom Anneke Gambon

1. Meer leer

Houd je van dat cosmopoliet, mannelijk sfeertje? Dan kun je niet zonder leder in je interieur. Het materiaal is tactiel, geurt lekker en brengt sfeer in je interieur. Je kunt voor de hand liggend kiezen voor een leren zitbank, fauteuil en poef, of zoals hier voor muurbekleding met de look van leder.

 

Sfar Hasselt

2. Smokey sfeer

Deze vrijstaande woning met traditioneel grondplan werd grondig gerenoveerd en kreeg een loftachtige open indeling en tonnen sfeer. Een groot tapijt, het donkere plafond en de donker gebeitste eiken (kasten)wanden markeren de zithoek. Het keukeneiland bekleed met prachtig natuursteen is een statement piece dat de aandacht trekt. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een harmonieus (consequent materiaalgebruik) en smokey (donkere kleuren en sfeerverlichting) interieur.

 

Rotterdam Penthouse Piet Boon

3. Urban jungle à la Piet Boon

Dit is de keuken van een chic penthouse in Rotterdam ingericht door Studio Piet Boon. Het stel woont in een riant penthouse met een prachtig uitzicht. Een tuin ontbreekt vaak op appartementen, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf groen moet ontzeggen. In plantenbakken op maat gemaakt pronken hoge kamerplanten. Ideaal om een dode hoek tot leven te brengen of twee zones van elkaar te scheiden.

 

Veendam Anneke Gambon

4. Zwoel zwart

Donkergekleurde muren of een sfeervol behang zijn ideaal om dat glamoureuze stadsgevoel op te roepen. Niet iedereen durft die stap te zetten, maar ook met donkere meubels kun je al veel bereiken. De bewoonster Ria is eigenaar van een interieurzaak en houdt van zwart. “Zwart maakt gezellig en warm en geeft het je interieur een chique uitstraling”, stelt zij.

Benieuwd hoe de rest van de interieurs er uit zien? De volledige reportages ontdek je in editie september van Stijlvol Wonen.

 

Tekst Anneleen Peeters | Beeld Anneke Gambon, Liesbet Goetschalckx, Sigurd Kranendonk, Anneke Gambon