Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Benut elke verloren hoek

Maison Manon Anneke Gambon

1. Onder de trap

De entree met imposante trap in het midden is een absolute blikvanger. Maar wat doe je met de ruimte onder de trap? Jammer om die hoek verloren te laten gaan. De bewoners losten dit op met een sidetable en poefs. Zo’n ondiepe console neemt weinig plaats in en is vooral praktisch met de spiegel erboven: zo kun je je haar snel even checken voor je naar buiten gaat.

 

WendyMahieu SDN

2. Poetische oplossing

Een kort stuk muur tussen twee deuren en bovendien staat er nog een radiator. Wat doe je daar nou mee? De kaptafel is niet groot, maar doet precies wat nodig is. Doordat deze aan de muur bevestigd is, oogt alles licht en compact. Het gedicht op de wand leidt sowieso je blik af.

 

MokaVanilla Bree SDN

3. Lage, lange bank

Deze leefkeuken in een boerderij heeft aansluitend aan de keuken en open haard een grote lege witte wand. Deze zitbankjes tegen de muur nemen niet veel plaats in maar nodigen toch uit tot een babbel bij het vuur of om even mijmerend uit het raam te kijken. De banken zijn niet diep, maar knus genoeg dankzij de kussens. Ze kleden de ruimte verder aan zonder deze al te veel te vullen, want de inrichting is verder best sober.

 

Bilthoven DZ

4. Nis wordt schoenenkast

Deze nis onder het schuine dak kreeg een efficiënte bestemming als schoenenkast. Dat kan hier best, want deze collectie high heels mag gezien worden. Orde houden is natuurlijk een must want je wil wel rust in je slaapkamer.

 

Kap+Berk AG

5.  Doorloopruimte met extra’s

Een gang of hal is een plek waar je regelmatig komt, ook al ben je er nooit lang. Vergeet deze daarom zeker niet in te richten. Het is het beslist waard. Denk goed na over welke sfeer (en indruk) je wil maken. Van deze sobere, uitgepuurde hal word je helemaal rustig. Bovendien kan een kapstok tegelijk speels en decoratief zijn, zoals hier met The Dotts van Muuto. Een mooi bankje is ook altijd handig, om even te wachten of je schoenen aan en uit te doen.

 

Tekst Anneleen Peeters | Beeld afkomstig uit editie 719 van Stijlvol Wonen. 1. Project Maison Manon, fotografie Anneke Gambon, 2. Project Studio Wendy Mahieu, fotografie Stefanie De Neve, 3. Moka Projects, fotografie Stefanie De Neve, 4. Project Buro Go, fotografie Denise Zwijnen, 5. Project Kap+Berk, fotografie Anneke Gambon