Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo integreer je kunst in je interieur

Optie 1: Centerpiece

Het kunstwerk in deze loungehoek springt meteen in het oog als je de ruimte binnenkomt. De kleuren van de chaise longues en de sprei komen terug in het schilderij, waardoor het een krachtig geheel is. Wees niet bang om een groot object in huis te halen. Wanneer een kunstwerk je echt raakt, zal het vrijwel nooit misstaan bij jou thuis. Kies ervoor om de rest van het interieur op het kunstwerk af te stemmen, zoals hier, of ga voor een heel neutraal kleurenpalet waardoor het object nog meer aandacht krijgt.

Kunst in je interieur Stijlvol Wonen

Optie 2: Expositiehal

De bewoners van de onderstaande woning zijn kunstliefhebbers, dat zie je meteen. Je wordt bijna vanzelf naar het einde van deze hal gezogen door de kunstzinnige aankleding. Hang verschillende kunstwerken in de hal om zelf ook de museumsfeer in huis te halen. Je creëert tegelijkertijd meer diepte door aan het einde van de hal een beeld op een sokkel te zetten. Let op: zorg voor de juiste verlichting, zodat de kunstwerken ook ’s avonds goed zichtbaar zijn.

Kunst in je interieur Stijlvol Wonen

Optie 3: In de hoek

Een kunstwerk hoeft niet altijd groot te zijn om te imponeren. Zo kan een klein ingelijst werk juist voor een verrassingseffect zorgen. Vooral in de wat verloren hoekjes kan een klein ingelijst werk of beeld veel impact hebben. Hang het op aan de muur of, ideaal voor mensen met boorangst, zet het ergens neer.

Kunst in je interieur Stijlvol Wonen Kunst in je interieur Stijlvol Wonen

Optie 4: Vakkenkast vol kunstobjecten

Een op maat gemaakte kast is een handig hulpmiddel bij het integreren van kunst. Heb je een dierbaar object dat een speciaal plekje verdient? Houd daar dan al rekening mee tijdens het ontwerpen van de kast of geef dat aan bij je interieurontwerper, zodat er een vak wordt voorzien in de ideale afmetingen. Wissel (koffietafel)boeken af met beelden, vazen of andere objecten voor een speels karakter. Zorg wel voor een bindende factor, zodat het niet te druk oogt. Denk aan een kleur, vorm of bepaald thema.

Kunst in je interieur Stijlvol Wonen

Optie 5: Kunst in nissen

Ben je nog aan het bouwen of renoveren? Dan kun je er ook voor kiezen om nissen met ingebouwde verlichting voor kunst te voorzien. Je kunt de nis ingetogen houden, zodat je volledige aandacht naar het kunstwerk gaat. Of je kunt de diepte van de nis benadrukken door de nis een andere kleur te verven of, zoals hieronder, behang aan te brengen. In dit geval een gouden combi, aangezien het behang goed aansluit bij de etnische beelden.

Kunst in je interieur Stijlvol Wonen

Tekst Jackie Oomen | Beelden zie SWipe
Uitgelichte afbeelding: kunstwerk van Casper Faassen, meubels van Linteloo | Fotografie Denise Zwijnen