Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Inspiratie voor een indrukwekkende hal

Creëer een doorkijkje

Glazen deuren met een stalen of aluminium kader zijn ideaal tussen de hal en de leefruimte. Zo geef je niet meteen heel je interieur prijs, maar creëer je al wel een huiselijk gevoel in de hal. Hier is de eetkamer als het ware omlijst, wat voor een bijzonder effect zorgt. De deur vormt het middelpunt van de hal en maakt onderdeel uit van de eigentijdse architectuur.

Stijlvol Wonen Goede binnenkomer hal

Kies de juiste verlichting in de hal

Bij de hal hieronder komt overdag een zee van licht binnen. De jaloezieën filteren het licht op een natuurlijke wijze met een schaduwspel als resultaat. Maar een hal is een ruimte waar niet altijd veel natuurlijk licht binnenkomt. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het lichtplan. Ook als je ’s avonds laat de deur uitgaat, en je in de schoenenkast of garderobe nog op zoek moet gaan naar een paar schoenen en een geschikte jas, is goede verlichting een must. Hier combineerden ze ingebouwde verlichting in de kasten met een karakteristiek lichtsculptuur die de hoge ruimte iets intiems geeft en tegelijkertijd de hoogte benadrukt.

Stijlvol Wonen Goede binnenkomer hal

Wandbekleding voor warmte

Om te voorkomen dat een ruimte kaal en sfeerloos oogt, kun je voor wandbekleding kiezen. Aangezien je niet veel tijd spendeert in de hal, kun je gerust voor een wat gewaagde optie kiezen. Of zelfs verschillende soorten wandbekleding met elkaar combineren, zoals hout, behang en verf. Ben je bang dat het geheel te druk oogt? Stem de kleuren van de verschillende producten dan op elkaar af en kies voor maximaal één accentkleur. Tip: Met een greeploze, eikenfineer kastenwand zorg je ook voor textuur en creëer je ook nog eens veel opbergruimte.

Stijlvol Wonen Goede binnenkomer hal

Sidetable met moois

Een andere manier om huiselijkheid te brengen in de hal is met kunst en accessoires. Een sidetable is het perfecte meubel om enkele items op uit te stallen. Die zijn vaak smal en goed qua hoogte. Het exemplaar hieronder heeft ook nog handige lades, waar je je sleutels, fietslampjes en dergelijke in kwijt kunt. Een chaos in de hal is natuurlijk niet echt een goed visitekaartje.

Stijlvol Wonen Goede binnenkomer hal

Creëer zitplekken in de hal

Heb je een grote entree? Dan zijn de mogelijkheden oneindig. Wat altijd praktisch en stylish is: een loungebank of enkele fauteuils. Een handig hulpmiddel als je je schoenen aan moet trekken én een goede plek om je gasten nog eventjes te laten wachten als je huis nog niet spic en span is. De kroonluchter en open haard maken de ruimte hier af. Minder ruimte? Denk dan aan een smal bankje of een op maat gemaakt meubel met extra opbergruimte en enkele zitplekken.

Stijlvol Wonen Goede binnenkomer hal

Tekst Jackie Oomen | Beelden zie SWipe