Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Inspiratie voor de ideale hanglamp

Optie 1: een opvallende lampenkap

Deze goudkleurige volumineuze hanglampen van Rotaliana imponeren meteen en vullen de ruimte met warmte. Het goud contrasteert in deze setting met de sobere witte ramen en de zwarte tafel, waardoor de lamp het middelpunt van de ruimte vormt. Aan de andere kant zorgt deze combinatie ervoor dat het geheel ingetogen blijft.

Pomi van Rotaliana

Optie 2: een doorzichtige lampenkap

Een doorzichtige lampenkap oogt meteen een stuk fijner. Hoewel de materialen minder opvallend zijn valt het ontwerp door de fijne detaillering in het glas nog steeds op en vloeit het hele interieur harmonieus in elkaar. Het gladde keukenblad geeft samen met de grijze keukenkasten een bescheiden look. De toevoeging van de houten wand maakt de ruimte een stuk speelser en warmer. Eveneens creëert het materiaal hier een gevoel van diepte.

Lampen Boccale van Nova Luce via Toekomst Verlichting

Optie 3: zonder lampenkap

Een hanglamp zonder lampenkap hoeft niet per se traditioneel of saai te zijn. Kijk maar naar deze bollen van opaalglas van Nuura, gecombineerd tot een tros. Het verschil in hoogte tussen de drie bollen geeft een nieuwe dimensie aan de ruimte. De drie felle bollen bieden een mooi contrast met het donkere interieur.

Hanglamp Miira Large van Nuura

Benieuwd naar meer? In editie 8 van Stijlvol Wonen vind je meer nieuwe verlichtingsarmaturen.

Tekst Jasper De Spiegeleer