Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

4x anders: Haard

Stijl 1: Eigentijds landelijk

Een haard trekt automatisch de aandacht naar zich toe en bepaalt grotendeels de sfeer van de ruimte. Deze klassieke open haard straalt meteen rust uit. De bakstenen wand in combinatie met de rustieke omkadering van natuursteen zorgt voor een huiselijke, uitnodigende look. Door stalen ramen in de doorgang en de strakke zitbanken behoudt het geheel een eigentijds gevoel.

Stijlvol Wonen haard

Realisatie van de De Opkamer

Stijl 2: Modern

Je kunt de warmte van een haard ook op eigentijdse wijze verwerken in je interieur. Het vuur in deze zwarte op maat gemaakt gekast is omringd door een glazen koker en rust op een lichte natuursteen. Dit design oogt meteen veel strakker en hedendaagser dan een klassiekere schouw. In combinatie met de houten vloer blijft de sfeer toch huiselijk.

Stijl 3: Gulden middenweg

Deze charmante kachel schreeuwt retro, maar de sobere witte muur en het open uitzicht op de ietwat modernere keuken tomen het wat in. De afwisseling tussen klassiek en modern vind je opnieuw terug in de rest van het interieur. De tafellamp van Achille Castiglioni contrasteert met de klassieke lamp rechts van de haard, net zoals de strakke gietvloer met de tijdloze stoelen. Zo geniet je van het beste van beide werelden.

Stijlvol Wonen Kachel in moderne woonkamer

De pelletkachel Cute van MCZ

Stijl 4: Onconventioneel

Deze unieke haard kom je niet tegen in de gemiddelde woning. De centrale ligging in plaats van de voor de hand liggende plaats in de muur geeft meteen een andere dynamiek. De stalen schoorsteen en de zware lederen loungebank zorgen voor een industriële toets. De zachte kussens en houten blok als bijzettafel zorgen er op hun beurt voor dat de ruimte niet te kil aanvoelt.

Tekst Jasper De Spiegeleer | Beelden zie SWipe
Fotografie Bieke Claessens