Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Vier apps om tot rust te komen

Calm

Calm focust vooral op meditatie en mindfulness. Het programma helpt gebruikers meer zelfvertrouwen op te bouwen, stress en angsten te verminderen en beter te slapen door middel van meditatie en rustgevende muziek. De lay-out van de app straalt rust uit met vallende regen en kabbelende zeeën. Zo ben je goed op weg naar een evenwichtiger leven. Je kan een deel van de app volledig gratis gebruiken, maar als je graag alle functies wilt kost het € 62,68 per jaar.

Sleep Cycle

Een cruciale voorwaarde voor een ontspannen lichaam en geest is goede nachtrust, iets waar veel mensen mee worstelen. Sleep Cycle meet aan de hand van trillingen en geluid hoe diep je slaapt en wekt je – binnen een door jou aangegeven tijdspanne – wanneer je het lichtst slaapt. Zo geraak je ’s morgen vlotter uit je bed en bouw je een gezond slaappatroon op. Sleep Cycle werkt perfect als een gratis app, maar voor functies zoals uitgebreidere statistieken en een hartslagmeter betaal € 26,94 per jaar.

Pzizz

Pzziz helpt je om dutjes te doen doorheen de dag of om ’s avonds makkelijk in slaap te vallen om zo vol energie terug wakker te worden. Door het gebruik van zogenaamde ‘dreamscapes’, een combinatie van stemmen, muziek en geluiden kom je helemaal tot rust. De zorgvuldig gekozen geluiden zijn wetenschappelijk bewezen je spieren te ontspannen, hartslag onder controle te krijgen en optimaal te laten ademhalen. Pzizz kost € 8,97 per maand of € 62,87 per jaar.

Headspace

Headspace is een app vol doelgerichte meditatietechnieken over slaap, geluk, productiviteit en het overwinnen van angsten onder leiding van oprichter en voormalig monnik Andy Puddicombe. Hij legt zelf alles haarfijn uit in zijn filmpjes en blijft ver weg van zweverigheid. Dat maak Headspace een uitstekende app voor beginners. De eerste tien sessies zijn gratis, daarna kost het € 12,99 per maand of € 57,99 per jaar.

Vind de uitgelezen adressen en producten om helemaal zen te worden in het januarinummer van Stijlvol Wonen.

Tekst Jasper De Spiegeleer | Fotografie Stefanie De Neve