Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze favoriete kunstadressen

Liesje Reyskens

Kunstfotograaf Liesje Reyskens maakt foto’s van vrouwen en meisjes, die door de felle snoepjeskleuren, onschuldig ogen, maar tegelijkertijd voel je dat ze dat niet zijn. Niet meer dan zes keer per jaar maakt ze ook exclusieve kinderportretten in opdracht van een familie. Het resultaat is een uniek kunstportret met dezelfde hoogwaardige afwerking als haar vrije werk.

Meer info vind je op liesjereykens.com

Items Knokke

De winkel Items in Knokke is al jaren een inspirerende hotspot. Oprichter is Bea Mombaers die de laatste jaren steeds meer op de voorgrond treedt en intussen ook haar eigen collectie tassen, objecten en meubels ontwierp voor Serax. Kunst was voor haar altijd al een onmisbaar onderdeel van het interieur. Bea heeft een uitstekend oog en creëert magie met haar combinaties.

Meer info vind je op items-knokke.com

AbrahamArt

Deze galerie heeft zowel nieuwe talenten als gevestigde Nederlandse waarden en grote internationale kunstenaars in huis. Bijzonder is dat je hier niet alleen kunst kunt kopen, maar ook kunt lenen. Je spaart een deel van het huurbedrag op waarmee je later het kunstwerk ook kunt kopen. Voor twijfelaars biedt AbrahamArt zelfs een proefplaatsing. Zo kun je gemakkelijk experimenteren en af en toe van kunstwerk wisselen.

Meer info vind je op abrahamart.com

Gallery van Dun

Deze galerie in Oisterwijk bevindt zich in een monumentaal herenhuis, goed voor maar liefst zeshonderd vierkante meter aan expositieruimte. Eigenaar en kunstliefhebber Jerome van Dun verzamelde er een groot en divers aanbod: schilder-, glas-, en beeldhouwkunst. Het daglicht dat door de grote ramen naar binnen schijnt, laat de kunstwerken in hun puurste vorm zien.

Meer info vind je op galleryvandun.com

Voor nog meer inspirerende kunstadressen moet je in het maartnummer van Stijlvol Wonen zijn.

Tekst Jasper De Spiegeleer | Uitgelichte afbeelding Peter-Jac Steenman Amazon