Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Drie redenen om te kiezen voor een ziteiland

1. Het creëert ruimtegevoel

In de meeste interieurs staan de zitmeubels langs de kant. Omdat je met een ziteiland naar twee richtingen gekeerd kan zitten, plaats je het centraal. Dit zorgt voor een heel andere opstelling waarbij er rondom het eiland veel ruimte ontstaat.

2. Twee centrale punten

Gewoonlijk zijn zitmeubels gericht naar een centraal punt, zoals een televisie of een open haard. Met een ziteiland behoort dit tot de verleden tijd. Je hebt nu zetels aan beide kanten dus ook de mogelijkheid tot twee centrale punten. Zo kan je bijvoorbeeld een tv en een open haard plaatsen aan twee tegenoverstaande muren en van beiden evenveel genieten.

3. Apart maar samen

Dankzij een ziteiland kan je rug tegen rug genieten van verschillende activiteiten. Je kan rustig een boek lezen aan de open haard terwijl de rest van het gezin TV kijkt. Zo kan je doen wat je het liefst doet en toch samen zijn.

Doe nog meer inspiratie op voor zitmeubelen in het nieuwe nummer Stijlvol Wonen.

Tekst Jasper De Spiegeleer | Beeld Be-Look van Mauro Lipparini vanoor i4Mariani via Roomservice