Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De droomtuin volgens Stefanie

Nog steeds zoekende naar ons droomhuis. Een lichte – in de natuur gelegen – Midcentury bungalow, daar houden we van.
Je hoort het, de omgeving en dus ook de tuin spelen voor mij een belangrijke rol. Ons huis heeft bij voorkeur langs verschillende kanten toegang tot de tuin.

Vorige zomer waren mijn vriend en ik te gast in het prachtige huis van Mark Mertens in Comporta, Portugal. Het idee is dat je vanuit verschillende ruimtes toegang hebt tot de tuin. Zo trek je alweer, origineel, binnen naar buiten en omgekeerd.

Ik hou er van om gewoon naar buiten te kunnen kijken en de groene omgeving te zien veranderen. Ook leuk om met lichtstraten te werken in je muren. Zo creer je ‘echte, levende kunstwerken’ in huis.

Patio’s hebben ook ons hart gestolen. Ze hebben een beetje dezelfde functie. Ze toveren meer licht binnen en je creert veel meer connectie met buiten. Het is een leuke manier om ook in een huis in de stad meer rust en groen binnen te krijgen.

Wat voor mij ook heel belangrijk is, is dat je tuin gezellig is en dat er als het ware verchillende ruimtes zijn in de tuin. In de zon/uit de zon, overdekte stukjes, al dan niet door middel van planten en struiken of bomen. Een plek waar je kan eten en waar je kan liggen.

In de nieuwe Stijlvol Wonen krijg je nog meer tuininspiratie: onder meer binnenkijken in prachtige pool- & gardenhouses! Mis editie 3 niet. Te koop vanaf 2 april in de winkels en online (alleen Nederland).