Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dierenprints in je interieur: zo voorkom je dat het kitsch wordt

1. Pas toe met mate

Een dierenprint is altijd een blikvanger in de ruimte. Ga daarom subtiel te werk: kies voor een een kussen, een zetel of eventueel een muur in je woning. Een teveel aan dierenprints, zeker als je er verschillende combineert, mondt al snel uit in een ordinaire kakofonie.

2. Ga voor neutrale kleuren

Dierenprints zijn al opvallend genoeg, dus een felgroene tijgerprint is te overheersend. Stem af op de rest van je interieur en werk met zwart, wit of aardetinten. Zo ruil je kitsch in voor glamour.

3. Combineer slim

Dierenprints combineren is geen simpele opdracht, maar het kan. Neem prints met gelijkaardige kleuren en patronen. Laat ook genoeg ademruimte tussen de prints: het is beter om je vloerkleed en muur in verschillende prints te hullen dan je zetel en je kussens. Kijk ook verder dan de traditionele tijger- of luipaardprints. Overweeg bijvoorbeeld een krokodillen- of slangenprint of pauwenveren.

Editie 4 van Stijlvol Wonen is nu te koop in de winkel en online (alleen Nederland). De verzendingskosten zijn voor ons!

Lees hier een heleboel inspirerende artikels.

Tekst Jasper De Spiegeleer | Beeld Arte Essentials Travelers