Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Made by hand: 5x Belgisch icoon

1 Biscuit windlichten met plate

Ontwerp Pieter Stockmans

Pieters vormgeving is altijd een zoektocht naar de essentie. En dat is hier niet anders. Of hoe het materiaal functie en schoonheid verzoent. Widukind: “Deze zeer dunne windlichten van eierschaalporselein geven een heel warm licht als je er ’s avonds een kaarsje in brandt. Het porselein is transparant, ook bij daglicht. Elk stuk is met de hand gemaakt en dus uniek, verschilt lichtjes.”

Koop de Belgische of Nederlandse editie van Stijlvol Wonen. In elk magazine vind je een unieke code waarmee je 30% korting krijgt op deze windlichten. Deze code voer je dan in bij de afronding van je bestelling op de webshop pietstockmans.com. De actie loopt nog tot 10/10/2020, zolang de voorraad strekt. 

 

2 Vaas Noor

Ontwerp Frank Claesen

Widukind: “Deze vazen zijn een typisch voorbeeld van wat er bij 1400 °C in de oven plaatsvindt. Geen enkel andere kwaliteit serviesgoed wordt zo hoog gebakken. Op deze hoge temperatuur wordt het porselein zo week als bij het blazen van glas. Doordat de vaas zo groot is, zie je de wanden van de vaas bovenaan naar buiten vallen en krijgen ze een unieke vorm. Frank zocht de limiet van het materiaal op, zowel qua grootte als qua vorm. Het is bijzonder moeilijk om deze vazen goed te voltooien. Deze vaas kun je niet ontwerpen als je het materiaal en zijn eigenschappen niet tot in de puntjes beheerst.”

 

3 Bord Disk

Ontwerp Pieter Stockmans

Widukind: “Bij deze borden gaat alle aandacht naar het gerecht. Door de eenvoud van het ontwerp is het bord pas af als het eten erop ligt. Veel mensen willen een servies kopen dat ‘af’ is, maar vergeten dat het eten er nog op moet komen. Voedsel heeft kleur, daarom zijn onze borden zo terughoudend. Bovendien gaat een porseleinen servies generaties lang mee en moet het dus trends doorstaan. Onze serviezen zijn dan ook altijd aan te vullen, ook met één bord.”

 

4 Bord Block

Ontwerp Frank Claesen

Widukind: “De borden Block bevatten een nieuwe techniek die Frank in het atelier ontwikkelde. Doordat de borden vanbinnen hol zijn, warmt de lucht op en blijft je eten bijzonder lang warm. Omdat er zoveel tijd en moeite wordt besteed aan het kweken en het klaarmaken van voedsel, is niets goed genoeg om het eten op te leggen. Het verdient dan ook een sokkel.”

 

5 Servies La Mer

Ontwerp Pieter Stockmans

Widukind: “Dit servies werd ontwikkeld voor de Franse topchef Alain Ducasse. Hij combineerde dit servies uit 2005 met het in 1981 ontworpen servies Modus Vivendi. Voor ons was dit een van de eerste opdrachten voor een sterrenrestaurant. Omdat we in kleine series werken, was deze opdracht geknipt voor onze studio. Voor servies La Mer gebruikten we de typische Stockmansblauwe kleur die de chef aan de Middellandse Zee deed denken. De patissier van Ducasse ontwikkelde zelfs een nieuw assortiment desserts, helemaal geïnspireerd op de vormgeving van onze modellen. Intussen serveren vele internationale chefs hun creaties op onze serviezen speciaal voor hun ontworpen.”