Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Hosted by Osiris: 3x zo integreer je kunst in je interieur

1. Vergeet de witte achtergrond

Kunstwerk: een foto van Jimmy Nelson

Tip: In een galerie hangen kunstwerken steevast aan witte muur. Dat dit de beste achtergrond zou zijn, is een fabeltje. Vaak laten kleuren een kunstwerk veel beter tot hun recht komen. Osiris Hertman gaat zelfs een stapje verder en koos een velours behang mét print van Dutch Walltextile Company als achtergrond voor het fotowerk.

 

2. Versterk de kleuren van het kunstwerk

Kunstwerk: schilderijen van Bram Reijnders

Tip: De kleuren in de kunstwerken aan de muur zinderen na in deze woonkamer. Osiris Hertman koos roze en goud als basiskleuren, blauw, fel geel en groen zijn de pittige accentkleuren. Het lijkt wel of Osiris schildert met meubels, stoffen en accessoires. Zo blendt alles samen tot een sterk geheel.

 

3. Kies onverwachte ruimtes

Kunstwerk: mixed art van Casper Faassen

Tip: De entree en de woonkamer zijn zowat de meest traditionele plekken om een kunstwerk op te hangen. Daar is niets mis mee, maar waarom zou je je daartoe beperken? Osiris Herman plaatste een werk van Casper Faassen in de badkamer. Zo kan het dus ook. Wel opletten dat een kunstwerk geen schade kan ondervinden van de hoge vochtigheid. Houd er ook rekening mee dat uv-licht een werk kan verkleuren. Een foto of schilderij in de volle zon hangen kun je beter vermijden. Verder zijn er geen regels. Alles kan, alles mag.

 

Benieuwd naar de gesprekken met de kunstenaars? Wil je meer van deze interieurs zien? Je vindt dit alles en veel meer in editie 6 (Nederlandse editie) van Stijlvol Wonen.

 

Tekst Anneleen Peeters | Fotografie 1. & 2. Laura Hage 3. Jurrit van der Waal