Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Omarm het stijlvolle interieur Japandi

In samenwerking met Veneta

Wat is Japandi?

De Japanse en de Scandinavische woonstijl hebben veel overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan een minimalistische en opgeruimde uitstraling. Toch zijn er verschillen.

In Scandinavië is er beperkt zonlicht in de wintermaanden. Om zo veel mogelijk uit dit beperkte zonlicht te halen, is het Scandinavische interieur ontworpen. Minimalistische vormen, natuurlijke materialen, strakke lijnen en bleke kleuren zijn kenmerkend voor een Scandinavisch interieur. De Japanse stijl heeft ook strakke lijnen en natuurlijke materialen. De kamers kunnen een beetje als een museum aanvoelen. Er wordt meer gebruikgemaakt van kleuren dan in de Scandinavische stijl.

De Scandinavische stijl lijkt soms rustiek en de Japanse lijkt soms iets te veel op een museum. Als je deze stijlen combineert, krijg je een gezellige, doorleefde ruimte met natuurlijke elementen.

Rustige basis

Lichte tinten, zoals wit en beige, passen perfect bij Japandi. Houd de basis rustig. Verf de muren in een witte kleur en ga voor een lichte, houten vloer. Combineer de lichte vloer bijvoorbeeld met een rustieke, donkere houten tafel. Je kunt ook gaan voor een betonlook muur. Deze eyecatcher is stijlvol in elk interieur.

Maak de ruimte nog lichter met sfeervolle gordijnen. Laat extra veel licht de ruimte vullen met bijvoorbeeld transparante gordijnen, ook wel glasgordijnen genoemd. Deze staan prachtig in de woonkamer en voegen extra veel sfeer toe aan een ruimte. Ga voor gordijnen die lopen van het plafond tot aan de grond. Zo lijkt een ruimte groter en netter.

Zwarte en ambachtelijke accessoires

Wanneer je al een scandinavisch interieur hebt, hoef je alleen nog maar zwarte details toe te voegen aan je interieur. Zo creëer je de Japandi woonstijl. Voeg Japanse theepotten toe aan je servies en zet deze mooi neer op planken in de keuken. Het straalt ambacht uit en dat is kenmerkend aan de nieuwe woonstijl.

De kleur zwart springt er echt uit in een licht interieur. Ga dus voor zwarte potten in de woonkamer en kies voor zwarte borden. Je kunt ook gaan voor zwarte houten lamellen of plisse gordijnen. Dan haal je gelijk meer licht naar binnen én je hebt een mooi zwart detail.

Combineer materialen

Het combineren van verschillende materialen past ook bij de nieuwe woonstijl. Combineer een stoel van bamboe op een houten vloer met een betonlook muur. Creëer een warme look in een ruimte door hout toe te voegen aan je interieur. Ga voor houten fotolijsten en rieten manden in de woonkamer. Voeg ook een aantal planten toe aan je interieur.