Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips voor snel en chic groen op tafel van Tilly’s Bouquet

Guirlande

Maak een guirlande van verschillende soorten groen en leg deze over de lengte van jouw tafel. Wat heb je nodig? Ijzerdraad op rol, snoeischaar, touw en groen (den, spar, taxus,..)

Hoe ga je te werk?

  1. Knip een stuk touw zo lang als je tafel (of langer als je wilt dat je guirlande wat overhangt)
  2. Maak je ijzerdraad vast aan het uiteinde van het stuk touw door het een aantal keer errond te draaien
  3. Verknip je groen in stukken van ongeveer 10-15cm
  4. Neem 3-5 takken samen en maak een bundeltje
  5. Leg dit eerste bundeltje aan het uiteinde van het touw waar je de ijzerdraad hebt vastgemaakt en draai de ijzerdraad een aantal keer rond het uiteinde van dit bundeltje en trek goed aan (bij het drogen krimpt het groen wat dus is het belangrijk goed aan te spannen)
  6. Maak het volgende bundeltje van 3-5 takken en plaats deze in dezelfde richting (dakpansgewijs) iets verder op het touw zodat het bindpunt van het eerste bundeltje goed bedekt is
  7. Maak het volgende bundeltje… en blijf zo doorgaan tot je aan het einde van het touw bent gekomen

“Houd je het liever simpel? Je kan al een mooi effect realiseren door de takken los over de lengte van je tafel te leggen in dezelfde richting. Waarbij je het begin van elke tak legt over het einde van de vorige tak zodat de uiteindes niet zichtbaar zijn. De laatste tak leg je in de omgekeerde richting om een mooi einde te hebben.”

Wees voorzichtig met kaarsen want kerstgroen is heel brandbaar. Als er hars van de takken komt kan het handig zijn een stuk karton onder de takken te leggen om je tafel te beschermen.

Miniboeketjes

“Voor een leuke afwerking kan je miniboeketjes maken van waxflower en verschillende soorten groen die je samenbundelt met jute touw of ander mooi touw. Leg een op elke servet met eventueel een naamkaartje.”

Hulsttakken

Wil je wat kleur in huis naast al dat groen? “Neem een grote keramieken vaas en schik 3 hulsttakken hierin. Super eenvoudig maar zo mooi en je hebt er lang genot van.”

Beginnen je vingers hiervan te tintelen en wil je graag zelf aan de slag? Haal je eigen DIY box in huis bij Tilly’s Bouquet.

Nog meer tips voor de feestdagen vind je in editie 8 van Stijlvol Wonen. Nu te koop in de winkel en online (alleen Nederland). De verzendingskosten zijn voor ons!

Tekst Jasper De Spiegeleer | Fotografie Birgit Sterckx