Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo geef je je tuin/terras een upgrade met een bloempot

In de editie april-mei van Stijlvol Wonen ontdek je hoe jij je tuinparadijs kunt creëren: van outdoormeubels tot inspirerende tuinideeën. Vanaf 1 april te koop online (NL) of in de winkel!

 

 

1. De kracht van het aantal

De compositie van bloempotten in verschillende maten maakt het geheel krachtiger. De hoge bloeiende planten erin krijgen zo extra aandacht. Kortom, de groep bloempotten vormt een fleurig ankerpunt op het terras waardoor dit extra gezellig wordt. De tuin is aangelegd door Duo Verde.

 

2. De pot als sculptuur

Soms is niet alleen de plant maar ook de pot een kunstwerk op zich. Kies een sculpturale vorm en je outdoor ruimte wordt een echte eyecachter. Meer heeft deze minimalistische setting niet nodig om toch erg chic en welkom te ogen. Hier zie je bloempot Bilbao van Domani, ook bij Atelier Vierkant vind je kunstige exemplaren.

 

3. Kies een lichtgewicht

Verander je graag al eens de setting op je terras? Dan is het best handig dat je bloempotten mobiel zijn. Er bestaan vandaag een heleboel potten die heel erg licht zijn maar toch ogen alsof ze van steengoed gemaakt zijn. Op de foto zie je een lichtgewicht én robuuste pot van Capi Europe.

 

4. De pot als afscheiding

Hoge, smalle maar langwerpige potten kun je gebruiken om de terraszone af te bakenen, inkijk op een balkon te verhinderen, een beschut hoekje te creëren, etc. Hier zie je bloempotten uit de nieuwe collectie Tough van D&M Deco.

 

5. Denk groot

Een oude olijfboom in een pot … het heeft iets magisch. Je geeft je terras een instant mediterraanse sfeer. Een volwaardige boom, daar heb je natuurlijk wel een XL pot voor nodig. Hier zie je een prachtig messing exemplaar van Lviv. Op de foto staat de boom met pot naast de tuindouche zodat je toch wat beschut kunt douchen.

 

Beeld 1 Annick Vernimmen, 2 Domani, 3 Capi Europe, 4 D&M Deco, 5 Denise Zwijnen