Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zo geef je je interieur een internationale look met kleur

Meer internationale inspiratie vind je in editie 4 van Stijlvol Wonen. Vanaf 13 mei te koop in de winkel en online.

 

Kleur Herenhuis Amsterdam Foto Anneke Gambon

1. A touch of gold

Dit herenhuis in Amsterdam ademt glamour. Het geheim? Het gebruik van goudkleur als basis voor de muren en gordijnen. Het vormt een warme achtergrond waartegen elk stuk, antiek, vintage en design, blendt tot een luxueus en stijlvol geheel. Op de muur verf Metallic van Ressource, de gordijnen komen van Co van der Horst. Het tafeltje is een vintage vondst op 1stDibs. De stoel van Gubi komt van Flinders. De wandlamp is van Ochre via Co van der Horst.

 

Kleur penthouse rotterdam Anneke Gambon

2. Kleurig velvet

In dit penthouse in Rotterdam steelt het uitzicht de show, maar ook de zithoek. De neutrale basis kreeg internationale flair dankzij de kleurige velvet meubels. Door groen en blauw te combineren maakte designer Timo van Riggelen een echt statement. Fluweel geeft bovendien kleur extra diepte en glans. De bank van Linteloo is bekleed met een blauwe velvet uit de collectie van Eric Kuster. De gecapitonneerde footstool van Eric Kuster is bekleed met groen velvet van Dedar Milano.

 

Kleur keuken Photo c Gregory

3. Gedempte kleuren

De keuken in dit appartement in Parijs is chic en geraffineerd. Het kleurenpalet? Ingetogen en volledig ton sur ton. Het zijn de mooie materialen die voor zich spreken en samen een boeiend geheel vormen. Voeg nog een opvallend armatuur toe, designstoelen en karaktervol keramiek en je hebt die eigenzinnige internationele mix. Dit interieur is ingericht door Felix Millory uit Parijs. De keuken is op maat gemaakt door BSD uit Portugal. De hoge stoelen zijn van Menu. De lamp boven de bar is van het New Yorkse merk Allied Maker.

De volledige interieurs ontdek je in de editie juni van Stijlvol Wonen 2021.

Tekst Anneleen Peeters | Foto’s 1 en 2 Anneke Gambon, 3 Grégory Copitet