Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

2X BOOST VOOR HUIS EN HUMEUR

Meer internationale rituelen die je interieur een boost geven vind je in editie 4 van Stijlvol Wonen. Het International Living-nummer staat boordevol kosmopolitische interieurs van Parijs tot New York. Vanaf 13 mei te koop in de winkel en online.

Ofuro STW rituelen

1. Ofuro uit Japan

Ofuro is een culturele traditie rond baden en water die verder gaat dan louter hygiëne. Japanners wassen zich zelfs voordat ze in bad gaan. Zo blijft het water schoon en kan het hele gezin van het hete water genieten. Baden was in Japan aanvankelijk een ritueel om donkere gedachten en gevoelens, ziekte en onzuiverheden weg te spoelen. Tegenwoordig is ofuro een moment van ontspanning én van pure reiniging, ook mentaal.

Leen Verstraelen, hoofdredacteur: “Baden of douchen … alles met water vind ik fijn. Ik douche elke ochtend, maar na een moeilijke dag heb ik echt nood aan een extra douche. Dan laat ik de dag van me afspoelen.”

1. Grooming Box van Le Labo (€ 338, lelabofragrances.com), 2. Handgemaakte zeep van Alchemia via Ada Studios (€ 13, alchemiasoaps.com, ada-studios.com),  3. Badkamer Flyer van Boffi (prijs op aanvraag, boffi.com)

 

 

Ubuntu STW rituelen

2. Ubuntu uit Zuid-Afrika

Vergeet het Westerse individualisme. Het Afrikaanse concept ubuntu drukt uit dat we als mens allemaal verbonden zijn met elkaar. Meer zelfs, je bent pas iemand in verbinding met de ander. De focus ligt op de invloed die je als mens op anderen hebt, zelfs bij kleine alledaagse beslissingen zoals een mondkapje dragen, wat je klaarmaakt voor de lunch, welke stoel je koopt, etc. Ubuntu doet je beseffen dat hoe persoonlijk een keuze ook is, deze altijd invloed heeft op de mensen om je heen en bij uitbreiding op de hele wereld. Ook jij kunt een verschil maken.

Christine Sterno, coördinator van de Franstalige editie: “Een grote tafel en veel krukjes die je zo bij aanschuift, dat typeert mij. Mijn twee zonen brengen leven in huis. Komt een van hun vrienden onverwacht langs met etenstijd? Dan zet ik toch gewoon een bord bij. Iedereen is altijd welkom.”

1. Sfeerbeeld van Couleur Locale (prijs op aanvraag, couleurlocale.eu), 2. Rotan hanglamp via Couleur Locale (€ 195, couleurlocale.eu),  3. Kussen van Fest Amsterdam (€ 49,50, festamsterdam.com), 4. Hoekbank Clay in kleur Royal Magnolia van Fest Amsterdam (€ 1798, festamsterdam.com)

Tekst Anneleen Peeters|  Beeld links Couleur Locale